Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Är inget fel på banan – men den passar inte”

Foto: LJ / TR Media
Foto: MA / MVA Foto

Susanne Richter, 57, laddar upp för V75 på Romme. 

Stallets två miljonhästar ska visa upp sig, men ett orosmoln finns. Ural gillar inte sin hemmabana. 

– Det är inget fel på själva banan men den passar inte honom riktigt bara, säger amatörtränaren. 

Ifjol hade Susanne Richter ett kanonår och körde in över 1,7 miljoner kronor. Den 57-åriga amatörtränaren fortsätter att köra in mycket pengar och kommer med stor sannolikhet även passera miljonen inkört i år. 

På lördag är det dags för V75 på hennes hemmabana, Romme. Då selar hon ut tre hästar, varav två på V75. 

Där hoppas hon på lite tur med sin klasshäst, M.T. Joinville som provar kort distans för första gången.  

– För M.T. Joinville har det varit lite stolpe ut i loppen, det har liksom inte riktigt klaffat för honom. Han skulle ha haft lite mer pengar på sig än vad han har. 

– Nu provar vi kort distans. Vi får se hur det går. Han är ingen direkt sprinter men det gäller att prova i alla fall. 

”Den passar inte riktigt honom”

Med till start har hon också V75-rutinerade femåringen Ural, som blivit en favorit hos spelarna. Hingsten går mot sitt bästa år hittills i karriären. 

Susanne Richter oroar sig dock för att veckans väderprognos kan ställa till det. 

– Ural har spår ett och han är snabb ut, han kan ju spetsa där om inte banan ställer till. Det är ju väldigt dåligt väder. Rommes bana brukar kunna bli lite kladdig. Det är inget fel på banan med Ural trivs inte riktigt på Rommes travbana. 

Amatörtränaren har med sitt lilla stall tagit fram flera etablerade V75-hästar. 

– Jag har haft tur. De har avlöst varandra, när den ena har slutat har den andra kommit vid. Sen lyckades jag få två samtidigt i Ural och M.T. Joinville. Sen hade jag Visitor som också tävlade på V75, då hade jag tre hästar på V75 samtidigt på Örebro. Tyvärr skadade han sig men han ska sätta i gång och träna nu igen.  

Hade kunnat tillhöra Örebro 

Att hon just har ett litet stall och mycket olika träningsbanor tror hon är ett framgångsrecept. 

– De går inte bara runt och runt på en bana och sen lite intervaller. Här kan de verkligen träna kroppen, jag kan ge mina hästar riktigt bra grundträning. Det tror jag betyder väldigt mycket. 

Med V75 på hemmaplan hoppas hon på att få visa upp sig.  Även om det här med vilken bana hon egentligen tillhör kan vara lite godtyckligt. 

– Det är alltid spännande. Men sen är det ju så att Romme och Örebro i princip ligger lika nära mig. Det krävs bara 500 meter ned på vägen så hade jag tillhört Örebro i stället för Romme. Men det är roligt i vilket fall som helst.