Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Är det kanske dags att skrota V64 helt?

Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD / TR Media/Foto: Lars Jakobsson/Kanal75
Foto: OLLE SPORRONG

Varje vecka sker händelser inom travvärlden som du kanske missat i flödet.

Men hjälpen finns här.

SportExpressens Tom Parneborg har blickat framåt, bakåt, ut i världen och in på stallbackar och punktmarkerar den gångna veckans hetaste snackisar.

V86 Super Days

Vi är mitt uppe i ännu en kampanj där ATG bombar på med V86-tävlingar. Sex omgångar på åtta dagar ska avverkas och halvvägs in har vi redan över 14 miljoner i åttarättspotten till onsdagens final på Solvalla och Åby. Och då blev det ändå miljonutdelning i fredags när två spelare fick dela på potten. V86 är faktiskt överlägset mot vardagarnas annars jackpottäta V64-omgångar.

Är det kanske rent av dags att skrota V64? Fler lopp är ju roligare?

Olika procent – samma utdelning

Det blev delad seger mellan far och son, Robert Bergh och Nicklas Westerholm, i V75-6 i lördags. Bergh satt bakom favoriten L.L.Royal (45 %), medan Westerholm styrde in treprocentaren Testa di Cavolo. Magkänslan och logiken säger direkt att raden borde ge bättre betalt om man sätter skrällen än storfavoriten.

Visst kan det bli stökigt i sex- och femrättspotten, men så svårt kan det ju inte vara att lösa. Det är dags att vi börjar premiera skickliga spelare.

Ändra utrustning efter omstart

Stjärnblomster hoppade när starten gick. Medan Rikard N Skoglund duckade B.W.Runes karatesparkar (är inte troende men tackar ändå högre makter att det gick bra), smög Mats E Djuse iväg och satte på ett par extra boots på Stjärnblomster. Diskussioner poppade upp både här och var om det verkligen ska vara okej att ändra i utrustningen efter en omstart så där. Självklart säger jag. Hästarna ska väl ges så bra möjligheter det går för att kunna prestera.

Och är det inte lite häftigt när en sån liten detalj visar sig vara skillnaden på vinst och misär.

Trippla veterinära anmärkningar

Mycket var trevligt under Skellefteås V75-dag. Listan över bestraffningar var inte en av trevligheterna. Nio drivningsförseelser delades ut och tre ekipage som inte blev godkända av veterinär efter loppen.

En av de sämsta kuskdagarna på länge?

Propopsitionskungen

Mattias Stenby tar över propositionsskrivningen för alla landets banor. Han har skrivit propositioner till sju banor tidigare och får nu övergripande ansvar för hela Sverige. Det är ett jobb det inte kommer saknas åsikter kring. Kan det kanske till och med vara ett av Trav-Sveriges viktigaste jobb? Jag är försiktigt positiv. Central propositionsskrivning borde göra att krockar och liknande lopp på närliggande banor försvinner. 

Förhoppningsvis är detta något som gör att vi får fler välfyllda lopp under 2023.