Jägersro anno 2005. Foto: JONATAN JACOBSONJägersro anno 2005. Foto: JONATAN JACOBSON
Jägersro anno 2005.  Foto: JONATAN JACOBSON
Foto: LASSE SVENSSONFoto: LASSE SVENSSON
 Foto: LASSE SVENSSON

Anrika banan rivs – del av en jätteaffär

Publicerad

Anrika Jägersro travbana i Malmö rivs och nu ska en ny travbana byggas i staden. 

Detta efter att MKB Fastighets AB och Skånska Travsällskapet (STS) kommit överens på tisdagskvällen. 

Enligt Skånesport uppgår värdet av affären till 775 miljoner kronor. 

Det har varit på gång ett tag. 

Men nu står det klart att Skånska Travsällskapet sagt ja till att sälja marken där Jägersro travbana står i dag till MKB Fastighets AB. MKB vill, enligt Skånesport, tillsammans med andra aktörer bygga lägenheter på området och på så sätt skapa en "ny" stadsdel i staden. 

Värdet på affären uppgår till 775 miljoner kronor. 

Jägersro rivs - och flyttas

Samtidigt innebär förvärvet av marken att Jägersro travbana rivs. Dock planeras det för ett byggande av en ny modern arena på marken intill där den gamla låg. 

– Vi är otroligt glada över att äntligen få möjlighet att bygga en ny unik arena och att vi dessutom får vara en del av Malmös utveckling i form av nya bostäder och nya upplevelser gör oss också väldigt stolta, säger Kerstin Peterson Brodda, ordförande Skånska Travsällskapet, till Skånesport

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Är du nybörjare på trav? Ta hjälp av SportExpressens travskola

Till Expressens startsida

Mest läst i dag