Foto: MIKAEL WIKNER / KANAL 75Foto: MIKAEL WIKNER / KANAL 75
 Foto: MIKAEL WIKNER / KANAL 75
Foto: / KANAL75 ABFoto: / KANAL75 AB
 Foto: / KANAL75 AB

Anna Mix laddar för storloppet i Sverige

Publicerad

Efter ett fint lopp på Vinciennes på nyårsafton befinner sig Anna Mix för tillfället i Sverige. 

Där stjärnhästen nu ska ladda inför storloppet Prix de France. 

Sedan väntas hästen spendera sommaren i Sverige. 

– Det är självklart väldigt roligt att ha en världsstjärna i stallet, säger hästens svenska tränare Sofia Aronsson. 

Efter en sommar i Sofia Aronssons stall i Sverige återvände Anna Mix i höstas till Frankrike och tränaren Franc Leblanc. 

Nu är stjärnhästen tillbaka i Sverige igen – för att ladda inför storloppet Prix de France som körs i februari.  

Hur känns det att hon är tillbaka? 

– Det är jättekul så klart. Det självklart väldigt roligt att ha en världsstjärna i stallet, säger Sofia Aronsson. 

"Tanken är att hon ska vara här i sommar" 

Hur ser formen ut? 

– Jag har inte kört henne själv eftersom hon kom i natt. Men hon gjorde ett fint lopp på Vinciennes och var otroligt bra. Så tanken är att hon ska starta i Prix de France och innan det ska hon göra ett lopp i Sverige. 

Återvänder hon till Sverige sen? 

– Vi får se om hon kommer hem igen eller om hon blir kvar och gör något mer lopp. Men jag tror att det bara är Prix de France, så tanken är väl att hon ska vara här i sommar sen. 

Vad är det som avgör? 

– Han bestämmer ju. Det beror på om han vill att hon ska ha en viloperiod eller om hon ska starta på. En start i Sverige, sedan blir det prix d’ France och sedan får vi se, säger hon. 

 

https://twitter.com/AronssonSofia/status/950361559062196224

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Är du nybörjare på trav? Ta hjälp av SportExpressens travskola

Till Expressens startsida

Mest läst i dag