Anna Mix hade uppvisning igen

Publicerad

Förra helgen tog Anna Mix hem Olympiamontén.

Under lördagen hade hon ny uppvisning – med sulky.

– När ”köttar-Anna” kommer i fart, då bör man nog inte svara henne, säger segerkusken Kim Eriksson i TV12.

In Toto Sund var favorit i den första V75-avdelningen. Men var aldrig ens nära. 

Sofa Aronssons stjärna Anna Mix var helt enkelt för bra – trots att segertaktiken var enkel.

– Det var inte klurigare än spets och slut. Jag visste inte att han skulle släppa. Men samtidigt så gick det sakta när jag kom, säger Kim Eriksson i TV12.

– När ”köttar-Anna” kommer i fart, då bör man nog inte svara henne, fortsätter han.

Han menade att Anna Mix var i fin författning för dagen.

– Hon har bra och dåliga dagar, men även när hon har en dålig dag är hon bra. I dag var det dock inget snack, säger Kim Eriksson i TV12.

”Idag var jag hovnarr”

Kim Eriksson har angenäma minnen från Örebro – han tog nämligen hem Orebro Intnatn'l i fjol

– Vilken jäkla grej alltså. Förra året var man kung här. I dag var jag en liten hovnarr som fick hänga på Anna Mix när hon höll hov.

Nöjd tränare

Hästen tränas under sin tid i Sverige av Sofia Aronsson, som naturligtvis var glad efter segern. 

– Hon känns jättefin och det ska bli otroligt kul att ha henne här hela sommaren, säger Sofia Aronsson. 

Örjan Kihlström valde som sagt att släppa med In Toto Sund. Något han fick chansen att förklara i TV12:

– Hon gör ett jättebra lopp men Anna Mx var för bra. När hon kom så tidigt och såg ut att vara på hugget var det inget att fundera på.

– Kanske hade varit tvåa ändå. Men det hade blivit långt till mål då tror jag, fortsätter han.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Är du nybörjare på trav? Ta hjälp av SportExpressens travskola

Till Expressens startsida

Mest läst i dag