Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Anna Erixon: ”Vet att hon gör allt för mig”

Foto: TR BILD

På lördag är Anna Erixon en av ryttarna som gör upp om segern i Monté-SM.

Och det ska hon göra tillsammans med hedersstoet Ladyofthelake. 

– Hon ger mig självförtroende när jag rider ut med henne för jag vet att hon gör allt för mig, säger ryttaren. 

Amatörryttaren Anna Erixon sitter upp på Pierre och Lise-Lotte Nyströms häst Ladyofthelake på lördag när Monté-SM ska avgöras. Tillsammans med det nioåriga stoet har hon tagit flera segrar i år. Bland annat så vann ekipaget Åby Nordic Monté Trophy i slutet av juni. Då slog de bland annat franska topphästen Be Mine de Houelle. 

Anna Erixon själv går mot ett toppår som ryttare med över 1,5 miljoner kronor inridet. 

– Jag har snart dubblat segrarna och redan dubblat mina inridna pengar med två och en halv månad kvar. Det är nästan så att man får nypa sig i armen. Det har varit ett jättefint år, säger ryttaren. 

Ovanlig utveckling

Men även Ladyofthelake har haft ett toppår, att som nioåring göra sitt bästa år i karriären och springa in över 700 000 kronor tillhör inte vanligheterna. 

– Utvecklingen hon har haft i år ha varit magisk, säger Anna Erixon. 

– Pierre Nyström är den som står mig närmast inom travet och som lär mig massor. Att ge tillbaka till honom och Lotta och att förvalta det tränarjobb de lägger ned på henne är hur härligt som helst. 

Vad skulle det betyda för dig att vinna Monté-SM?

– Jag kommer att fundera ganska mycket på det i veckan som kommer. Det viktigaste för mig på lördag är att jag och hästen gör det bästa vi kan. Men att kröna det här året med det här loppet med ”Lady”, jag rider ju en häst i det andra SM-loppet också (Montéryttar-SM reds anm), men Ladyofthelake är den som ligger mig närmast. Jag tror inte att ord kan beskriva det. 

”Ska gör allt för att hon ska vinna”

Monté-SM har länge varit det stora målet. 

– Vi ska göra allt för att hon ska vinna, vi vet ju hur bra hon är. Vi kommer inte att smyga och spara på krafterna direkt. Jag kan rida henne nästan hursomhelst och hon gör sitt jobb in till mållinjen ändå. Hon är inte beroende av någon annan. Hon ger mig självförtroende när jag rider ut med henne för jag vet att hon gör allt för mig. Sen får jag försöka göra det så lätt som möjligt för henne under vägen. 

Anna Erixon tror att det överlag inte är så stor skillnad när det kommer till att spela på monté i stället för sulkylopp. 

Men hon har ett råd som kan vara nyttigt att bära med för V75-spelarna.

– Positionerna är inte lika avgörande för oss som det är med sulky. Jag skulle inte tro att vi kommer att använda open strech så mycket, många kommer nog att dra i högertömmen.