Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Ankan Parmström drog in miljonvinst

Foto: AXEL ÖBERG / AXEL ÖBERG EXPRESSEN
Foto: KRISTOFFER WIKSTRÖM

Den tidigare Tre Kronor-förbundskaptenen och tv-profilen, Anders ”Ankan” Parmström räknade in en miljonvinst under lördagskvällen. 

– En gång om året får man in en sådan här storvinst, säger han själv efter succén.

Inför lördagens V75 på Gävletravet låg det många miljoner i potten och en som fick ta del av dessa var Anders ”Ankan” Parmström som prickade in en miljonvinst. 

Summan? Drygt 2.2 miljoner kronor. 

– En gång om året får man in en sådan här storvinst. Jag fick in en förra året också och nu var det väl dags igen. Det är roligt och andelspelarna får en hyfsad utdelning. Det tycker jag är riktigt kul, säger han. 

Nittiotal hade köpt andel 

Han hade knåpat ihop ett system med ATG Tillsammans under laget ”Vinna Tillsammans” där en andel kostade 289 kronor och de lyckliga köparna fick tillbaka 22 622 kronor per andel. 

– Det var ett nittiotal som hade köpt det här systemet och då är det klart att det är roligt att man med en relativt liten insats kan få tillbaka så bra med pengar. 

Hur tänkte du inför omgången?

– Det var inte så krångligt. Jag byggde det på att jag skulle ha en spik på två system men jag gjorde några till och det var en häst som jag inte förstod varför alla skrev ned. Det var Betting Gangster, säger han och fortsätter:

– Han var näst mest spelad och när jag läste på så låg de flesta lite lågt med honom. Det var ju en häst med en mycket bra kusk. 

”Hade ju vunnit så mycket”

Han hade totalt fått ihop till två system inför omgången. 

–  I det ena systemet hade jag femman (Exclamation Mark) i femte loppet med Ulf Ohlsson och i de andra hade jag garderat honom och hade Örjan med femman (Urban Kronos) emot i sista loppet som var tvåa. Det var det jag byggde på, sen hade jag bra täckning på de andra loppen. 

Kihlström som satte tre triumfer på V75 denna lördag.

– Örjan hade ju vunnit så mycket så han kunde ju inte vinna ett till, säger han och skrattar. 

”Nästan lika viktigt”

Efter sjätte loppet förstod ”Ankan” att det var en stor utdelning att vänta även om han är lite förvånad över att man inte räknade Svante Båths No Matter lite tidigare. 

– Lite slarvig är man nog, med tanke på att Svante Båth i de här loppen alltid har bra hästar och Erik Adielsson gör en strålande styrning i sjätte loppet. Det öppnar upp V75. Man måste alltid ha med Svante i unghästlopp. 

Själv hade han en andel med i det vinnande systemet. 

Blir det något firande? 

– Nja, det är ju nya lopp på onsdag. Men AIK vann ju ikväll också, de slog Brynäs i hockey och det var nästan lika viktigt även om det bara var en vänskapsmatch.