Foto: Morry Gash / AP TT NYHETSBYRÅNFoto: Morry Gash / AP TT NYHETSBYRÅN
 Foto: Morry Gash / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: Morry Gash / AP TT NYHETSBYRÅNFoto: Morry Gash / AP TT NYHETSBYRÅN
 Foto: Morry Gash / AP TT NYHETSBYRÅN

Always Dreaming tog hem Kentucky Derby

Publicerad

Den anrika tävlingen Kentucky Derby är avgjord.

Always Dreaming tog hem det 143:e loppet – och kammade hem drygt 21 miljoner kronor i prispengar.

Kentucky Derby har avgjorts varje år sen 1875 och i år var det dags för den 143:e tävlingen i ordningen.

20 kapplöpningshästar gjorde upp om segern på anrika Churchill Downs i Louisville, Kentucky. Och det var den treåriga hästen Always Dreaming som tillsammans med ryttaren John Velazquez drog det allra längsta strået på den våta banan och tog hem titeln – och drygt 21 miljoner kronor i prispengar.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Är du nybörjare på trav? Ta hjälp av SportExpressens travskola

Till Expressens startsida

Mest läst i dag