Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Almenäs blev blind – efter direktsändning

Jessica Almenäs slog igenom som programledare för TV4:s travsändningar i början av 2000-talet.
Foto: BJÖRN TILLY / © BILDBYRÅN
Jessica Almenäs.
Foto: CORNELIA NORDSTRÖM
Foto: MARCUS ERICSSON / BILDBYRÅN

Efter den fyra timmar långa direktsändningen kollapsade tv-profilen Jessica Almenäs på väg hem till Norge.

I ett nytt blogginlägg berättar programledaren om hur ett tekniskt missöde skapade ett helvete för henne i flera veckors tid.

”Några fruktansvärda veckor följde. Jag var blind. Såg ingenting alls”, skriver Jessica Almenäs.

Tv-profilen och programledaren Jessica Almenäs slog igenom som travprogramledare under början av 2000-talet.

Senare ledde karriären vidare till att bland annat programleda Let's Dance, Fotbollsgalan och Nyhetsmorgon.

I år har också Almenäs gjort comeback i travvärlden då hon tillsammans med kollegan Åsa Elmroth driver podcasten ”Mot Elitloppet med Åsa och Jessica”.

I ett blogginlägg berättar nu Jessica Almenäs om ett trauma som drabbade henne under och efter en direktsändning från Åbytravet 2009.

”Låg bara och skrek”

Under sändningen påpekade Almenäs att det var väldigt varmt i studion trots att de stod under skugga i ett litet tält.

På väg tillbaka till Norge där hon då bodde började ett veritabelt smärthelvete för Almenäs.

”I bilen började jag känna att det sved fruktansvärt mycket i ögonen och att huden hettade som om jag var solbränd. Det blev bara värre och på båten från Strömstad till Sandefjord var vi tvungna att uppsöka läkarhjälp för jag låg bara och skrek. Kändes som om någon hade hällt små glasbitar i mina ögon och huden i ansiktet och på halsen och dekolletaget och på händerna stod i brand”, skriver hon i inlägget.

”Jag var blind – såg inget alls”

Jessica Almenäs och hennes dåvarande partner åkte raka vägen till sjukhus där det konstaterades att hon fått allvarliga brännskador samt bränt sönder sina hornhinnor.

Boven i dramat visade sig vara en studiolampa – studiopersonalen hade glömt att sätta ett filter på en ny, stark studiolampa som stod alldeles för nära Almenäs under den långa sändningen.

”Några fruktansvärda veckor följde. Jag var blind. Såg ingenting alls. Och så ljuskänslig att jag var tvungen att ligga i ett mörkt rum. Hade hög feber och var totalt sönderbränd. Tappade huden flera gånger. Den trillade av som när man drar ett korvskinn från en korv ungefär”, skriver Almenäs.