Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Allt var som vanligt på Åmål – Goop och spets

Foto: ANNA-KARIN NILSSON
Foto: Malin Albinsson / Malin Albinsson

Åmål var Åmål och det korta upploppet gjorde sitt.

Spets, dödens och formtoppade tränare var vinnarkonceptet.

Storyn brukar handla om Björn Goop och ledningen när V86-spelet besöker Åmål på sommaren. Det var inget undantag under gårdagen då spetsvinnarna duggade tätt och Björn Goop tog en dubbel på V86.

Goop satt upp bakom kvällens megafavorit, egentränade Astronascente Zac. Fyraåringen tog ledningen och gick undan mycket säkert till seger. Till och med så säkert att den som tittade noga kunde notera att Goop i utgången av slutkurvan gav tummen upp och ett litet leende.

En helt underbar gest att få se på travbanan. Speciellt för alla som satt med singelstreck på storfavoriten.

  

En annan tränare som gör allting rätt för dagen är Axevallas Hans Crebas som går mot ett rekordår.

Första halvåret av 2020 är ännu inte slut och Crebas har redan kört in mer än något år tidigare och närmar sig miljonen.

I helgen vann han på V75 och i går spårade han runt om med Kadabra Bolets i V86-4. Jag ringde upp den formstarka tränaren för att höra hur tankarna går.

– Just nu känns det helt magiskt. Framgångarna beror på en blandning mellan ny gård, fina hästar och duktig personal. En stor del är att vi bytte gård och flyttade in hos Stall Palema i september i fjol. Nu har vi fantastiska förutsättningar, anläggningar som sköts perfekt och vi kan helt fokusera på det vi är bra på.

Hur kändes Kadabra Bolets ikväll?

– Det är en fröjd att köra honom, men jag fick lite torskfrossa 50 kvar då han blev lite bekväm när jag drog undan. Han gick ändå i mål med krafter kvar. Men det är bra att veta till nästa gång hur hästen fungerar, att jag ska vänta med att gå undan. Han är startsnabb och passar perfekt på svenska sommarbanor, speciellt på Åmål. 

När startar nästa vinnare från stallet?

– Jag tror att det kan vara redan på fredag då Irish Steel startar i Diamantstoets final på Bergsåker. Hon är bästa hästen på startvolten. 

Pass upp!