Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Allt väl till avdelning sju – sen sprack spaningen

Foto: MALIN ALBINSSON / TR BILD / MVA Foto

Det började så bra för min spaning.

Men så vann Dallas och förstörde lite av grejen.

Nåja, ingen regel utan undantag.

Jag tycker ofta det är så att ”stallskriken” har en förmåga att vinna lopp gången efter – istället för när precis ”alla” ska ta betalt på samma gång. Exakt så var fallet med Four Guys Dream. Och det var ingen turseger heller direkt. Raka motsatsen.

Håkan K Persson var chanslös att ta ledningen av egen kraft men var verkligen bestämd i sin körning den här kvällen. 

Han tryckte till den initiala spetshästen rejält på första långsidan och även om det kostade 07-fart en bit kom ekipaget till front.

Första varvet gick på 1.12,4 över medeldistans (snabbt med tanke på årstiden och klassen) och då trodde nog många att krafterna skulle sina till slut. Men icke! Han bara drog undan – och vann enkelt. Även om han sprang lite snett.

Imponerande samt mersmakande.

■ ■ ■

Björn Goop var väldigt uppåt i sin ”Björnkoll” inför V75-starten näst senast på stallets Sweet On You. Den gången fungerade det inte alls utan det blev galopp på en opassande bana som hårt spelad.

I går på Solvalla satt stoet länge bland de sista en bra bit ner i kön. Men sedan small det bara till när Goop lossade stora kanonen. Trots en stentuff rusch i spåren orkade hon hålla farten hela vägen hem till mål. En mycket fin prestation.

Känner ni igen mönstret? Även den här ”skrikhästen” levererade gången efter.

Så långt allt väl för min lilla spaning. Men så vann Dallas V86-7 och då sprack det hela en aning får jag väl lova att erkänna.

Det här var nämligen en riktig raket på spelprocenten. I början av veckan var hästen spelad till runt tre procent.

När han skar mållinjen som etta, efter en riktigt fin insats från utvändigt ledaren, hade det stigit till hela 21! Vinnaroddset blygsamma 3,36.

Ett vrål som verkligen pallade för trycket när väldigt många spelare hade klivit på samma tåg.

■ ■ ■

Skrällarna uteblev den här gången och eftersom sex rätt inte gav något har vi en spelstimulerande jackpot till nästa vecka.

Även då är det Solvalla och Åby som broderligt delar på loppen.