Allt färre lockas – läge att lägga ner

Publicerad

Björn Goops kungadöme blir bara större och större.

I går dominerade han V75-spelet på norska Momarken.

Fyra segrar varav tre till det egna stallet.

Goop inledde dagen med två raka och imponerande segrar. 

Den mest överraskande insatsen stod femåriga stoet Dizzy Broad för i V75-2. Ett defensivt förstavarv blev något helt annat på slutrundan. 

En ruggig svepning från jumboplatsen 750 kvar resulterade i ledningen kort senare och de längder man fick i sista sväng hölls med lätthet in i mål.

Det här var en helt annan häst än i de senaste starterna.

–Jag har ju kört snällt med henne och i dag fick det bära eller brista. Vi körde också barfota för första gången och det spelade nog in. Jag tyckte att många tog upp när jag kastade loss och tyckte att det var lika bra att sätta allt på ett kort.

– När jag fick in henne i träning var det ett sista försök att få igång henne, annars skulle hon bli fölmärr. Men hård träning och snälla lopp har byggt upp hennes psyke, sade Goop.

En toppinsats. Men samtidigt var motståndet inte det värsta.

***

Innan dess hade Goop kammat hem segern med Heartbreaker V.S. (V75-1) som var riktigt stark efter ett lopp i tredjespår och dödens. 

Ledande Clemenza Am fick kapitulera i början av upploppet mot Goops häst.

– Han har en härlig karisma och är levnadsglad. Jag hade respekt för Evil Enok M.E. som hotade till slut, men då plocka han fram sin fina löpskalle, berömde Goop. 

Farouk B.R. (V75-5) var näste vinnare från stallet. 

Inte helt oväntat satt ekipaget i lednigen tidigt. Men spel mot ett mål? 

Nej då, Clint Classic som liftade med i rygg blev riktigt närgången till slut och Farouk B.R. behövde viss övertalning för att hålla undan.   

Har man marginalerna på sin sida så har man. 

Tre starthästar och lika många segrar...

***

Men det var inte slutsegrat för Goop. 

Han åkte bara ut och bytte häst. Bakom Timo Nurmos-tränade Sir Ratzeputz (V75-6) åkte han fram till dödens varvet från mål. 

Ledande Quick Fix försökte sticka undan i sista sväng, men mitt på upploppet var Sir Ratzeputz ikapp. 

Och kort senare var han förbi.

–  Sir Ratzeputz slirade till i starten och det var nära galopp, även i sista sväng var det samma sak. Han han redde ut det och är en mysig häst.

– Ibland stämmer det mesta och det här blev en riktigt bra dag då allting stämde, helt otroligt att alla mina uppsittningar vann, sade en samlad med glad Björn Goop.

***

En norsk Derbyvinnare var starkast i kallblodsloppet. 

Trots en jobbig öppning innan man kom till ledningen var Will Prinsen (V75-4) ensam på banan tillsammans med Åsbjörn Tengsareid. 

Till höga oddset 24,33!

Det kändes onekligen som gårdagens överodds.  

Floris Baldwin (V75-3) är en norsk sexåring som vi gärna ser ofta i V75-sammanhang.

Han gick undan lekande lätt trots en tuff öppning.

***

Ett par materialfel störde under dagen. 

Men värst av allt – ATG’s skoinformation fungerade inte alls till belåtenhet och irriterade många spelare. 

Jag skulle inte ha något emot att pensionera de norska omgångarna som lockar allt färre svenska deltagare. 

Låt de svenska banorna ta hand om SAMTLIGA V75-omgångar i stället!

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Är du nybörjare på trav? Ta hjälp av SportExpressens travskola

Till Expressens startsida

Mest läst i dag