Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Alla förväntar sig en rosa biljett nu

Onsdagens V86-omgång var i ärlighetens namn en riktigt seg omgång spelmässigt och spänningsmässigt, då favorit efter favorit vann.

Jag hade redan gett upp och börjat snegla på nya startlistor när Heavy Sound bjöd på sportsligt godis, med en smällfin årsdebut.

Daniel Redéns stjärnhäst Heavy Sound blixtrade till redan från start och kom till mångas förvåning direkt till ledningen.

Sedan fullkomligt forsade han fram och de övriga i fältet hade inte en chans. Det är sällan mitt hjärta dunkar när en häst är själv över ett upplopp. Men här var det ren och skär show i världsklass.

Det är vid sådana tillfällen även jag, som till största del är en inbiten spelare, påminns om att det finns andra värden i trav än bara odds. Ingen sport kan ge gåshud på det sättet som ett riktigt fint upplopp kan göra.

Till och med Daniel Redén var chockad och årets hittills snabbaste segertid kunde konstateras.

Hela trav-Sverige förväntar sig en rosa biljett.

I fjol tackade kretsen kring hästen nej till Elitloppet, det händer troligtvis inte i år.

Det är ingen vild gissning att den sjufaldige miljonären kommer att göra mycket ljud från sig under 2019.

På tal om att ha börjat året lovande har Conrad Lugauer en segerprocent på 28% och nära tre miljoner inkört som tränare redan i år. Under onsdagskvällen satte han dit två vinnare inom V86-spelet. Nero Maximus var hittills obesegrad på svensk mark och fortsatte övertyga då han stod pall för favorittrycket och enkelt stegade undan till seger. Ilydia Boko stod också för en stark prestation då hon blev hårt ansatt men kontrade till seger.

En som inte hade en lika bra dag på jobbet var Peter Untersteiner som hade sex hästar till start inom V86-spelet. Tre av dem var favoritspelade och frågan var inte om han skulle vinna lopp igår utan hur många lopp han skulle vinna.

Svaret blev noll segrar... även om Stonewashd Diamant stod för ett bra lopp. Men hon mötte en omöjlig motståndare i Björn Goops Lesperanza, som varit riktigt bra i Frankrike och nu var hon fullkomligt fenomenal när hon speedade till säker seger.

JULIA BJÖRKLUND