Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Alice, 20, tog första segern: ”Ren eufori – det var galet”

Foto: TR Media
Foto: TR Media

Onsdagen den 12 september 2018 är ett datum som rekordvinnaren från Skåne förmodligen aldrig kommer glömma.  

Det kommer inte Alice Engström, 20, heller att göra. 

– I går svävade jag på moln. Men nu börjar jag komma ner lite på jorden igen, säger kusktalangen, som i onsdags tog sin första seger någonsin. 

Alice Engström, 20, körde sitt första travlopp 2016. 

Inför onsdagens V86-lopp på Solvalla hade hon kört 30 lopp, men väntade fortfarande på sin första seger. 

Då kom hon till start med Jim Oscarssons Sterner, spelad till tvåprocent på V86, och på papperet talade det mesta för att hon skulle få vänta ett tag till. 

Så blev det inte. 

I stället ställde hon till med en jätteskräll och vann loppet efter en högklassig avslutning. 

”Jag gillar att slå ur underläge” 

Har du hunnit hämta dig än? 

– Ja, nu börjar jag förstå vad som hänt. Igår svävade jag på moln, men nu börjar jag komma ner lite på jorden igen, säger Alice Engström. 

Att segern var efterlängtad råder det inga tvivel om. 

– Jag har väntat lite på första segern ett tag nu och tyckt att det varit dags. Jag har fått köra fina hästar men inte riktigt känt att det klaffat. Så det var roligt att fick smälla till ordentligt. Ska det göras så ska det göras ordentligt. Det var väldigt skönt, säger hon. 

Trodde du på seger inför loppet?

– Han har ju bara gjort bra lopp för oss. Jag tror alltid på våra hästar, så jag var nog lite optimistisk. Dessutom gillar jag att slå ur underläge. Jag hade en bra känsla hela vägen. 

”Ren eufori – helt galet” 

Hur gick tankarna när du förstod att du skulle vinna? 

– Jag hann egentligen inte tänka så mycket innan det var helt avgjort. Men sedan var det bara ren eufori, det var helt galet.

Kan du berätta lite om hästen, Sterner?  

– Han är världens snällaste att ha och göra med. Han gör inte ett ljud ifrån sig. Han är nöjd med livet och gör inga dumheter. Sedan utvecklas han hela tiden, men har fortfarande lite svårt från start, blir han mer stabil där tror jag han blir ännu bättre, säger hon. 

”Gillar tjejer som har pondus” 

De senaste åren har det kommit fram fler och fler tjejer som prenumererat på topplaceringar på både V86- och V75-spelet. 

Alice Engström lyfter fram Sofia Aronsson och Emilia Leo som två tjejer inom travsporten hon ser upp till. 

– Jag har jobbat lite hos Sofia Aronsson, och hon är ju riktigt tuff. Jag gillar tjejer som har lite mer pondus, som säger ifrån när det är något och står för det de tycker. En annan jag ser upp till är Emilia Leo, som är sjukt duktig. Hon har tagit sig fram på ett väldigt imponerande sätt. 

”Hoppas på egen miljonvinst snart” 

Hur ser dina framtidsplaner ut? 

– Som det är nu är det väl bara köra på. Köra vidare på det här spåret, för det verkar ju fungera. Sedan trivs jag jättebra hos Jim (Oscarsson) och lär bli ett tag ett kvar nu. Jag försöker lära mig så mycket jag kan. 

Din seger var även starkt bidragande orsak till att en person blev 23 miljoner kronor rikare – hur känns det? 

– Man kommer ju alltid finnas med på ett hörn rent historiskt. Jag är glad för hans skull och hoppas på en miljonvinst för egen del snart också, säger hon och skrattar.