Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Alessandro känner sig förföljd och förtvivlad”

Alessandro GocciadoroFoto: ADAM IHSE/TT / TT NYHETSBYRÅN
Drivningen i fråga

Svensk Travsport har avslagit Alessandro Gocciadoros ansökan om godkännande för filialverksamhet. 

Nu lämnar hans hästar Sverige. 

– Det är beklagligt och jag har full förståelse för att Alessandro känner sig förföljd och förtvivlad. Det här har inte skötts snyggt av Svensk Travsport, säger hans advokat Jesper Arvenberg till Travronden

Det var på värmningen inför V75 på Örebrotravet i början av maj som piskskandalen med Alessandro Gocciadoro som huvudperson inträffade. Gocciadoro straffades först med anmälningsförbud i en månad och körförbud i sex månader samt att ST (Svensk Travsport) återkallade det tillstånd de gett Gocciadoro att starta en filial på svensk mark. 

Därför tar nu Gocciadoro beslutet att hans hästar ska lämna landet. 

Italienarens hästar kommer dock även i framtiden att synas på svenska travbanor. 

– Alessandro Gocciadoro kommer, i de fall som det nu blir aktuellt, att frakta hästarna fram och tillbaka mellan Italien och Sverige. Det här leder ju till ett kraftigt försvårande för Gocciadoros verksamhet och nu tvingas hästarna fraktas 500 mil tur och retur, helt i onödan. Det är beklagligt och jag har full förståelse för att Alessandro känner sig förföljd och förtvivlad. Det här har inte skötts snyggt av Svensk Travsport, säger hans advokat Jesper Arvenberg till Travronden

Kommer driva fallet vidare

Arvenberg meddelar att de kommer ta det här vidare till en högre instans. 

– Ja, vi är av uppfattningen att det inte är förenligt med europarätten att meddela så pass ingripande beslut utan möjlighet att överklaga. Sedan är vi medvetna om att det finns svårigheter kring detta. Vi får se hur det blir, säger Arvenberg.