Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Åker med på lappen till ynka tre procent

Foto: PATRIK C ÖSTERBERG
Foto: MIKAEL ROSENQUIST / TR BILD / TR Media

Paret Patricia van Der Meer och Martijn de Haan selar ut en intressant duo på lördag.

V75-spelarna verkar dock inte ha någon större tilltro på hästarna.

Här är spelexperten Fredrik Edholms hetaste drag inför jackpotomgången i Halmstad.

Omgången i Halmstad ser inte alltför lättlöst ut – om man bortser från V75-1 där mycket talar för favoritseger i form av segerstaplaren Con Crowe.

Någon oväntad vinnare lär det sannolikt bli och det är inte omöjligt att holländaren Martijn de Haan kommer att presentera sig för den breda massan.

Han sitter bakom en duo som tillsammans är streckade på fyra procent… Först ut är Without a Doubt (V75-5) som har vunnit på V75 förut men det är troligen elftespåret som skrämmer bort spelarna.

– Jag tycker att hästen gick mycket bra senast. Tempot var lågt och hade det löst sig lite bättre hade vi kunnat sluta tvåa. Jag tycker att Without a Doubt går lika bara bakifrån som i spets men vi är beroende av lite tur härifrån, att det blir bra tempo, säger de Haan.

Outsidern är kapabel

I avslutningen är kapable Hooper des Chasses (V75-7) en rolig outsider. Han visade grymma fartresurser på Åby för ett par starter sedan och var även ett stallskrik i Sylvester-loppet på nyårsafton.

– Även han var mycket bra som tvåa på Solvalla senast. Vi har varit väldigt nöjda med hur han känns i träningen efter det loppet och det känns som att han är på väg tillbaka mot toppformen. Hästen är stark men även speedig och jag hoppas att det blir ett högt tempo, då kan vi komma in i matchen. Inga ändringar, avslutar de Haan.

Kanske blir det en flygande holländare som sätter piff på utdelningen denna helg?

ANNONS: Köp din andel i Edholms maxade system här 

ANNONS: Köp din andel i Premiumsystemet här 

ANNONS: Köp din andel i ”Parneborgs pärla” här 

Fredrik Edholms idéer

SPIKFÖRSLAG

Precis allting talar för att 2 Con Crowe (V75-1) infriar favoritskapet. Form, läge och distans, det finns inget som oroar på förhand. Ibland går många bort sig på att gardera V75-1 bara för att överleva, helt fel taktik enligt mig!

I avslutningen tror jag stenhårt på 4 Unique Creation (V75-7) även om motståndet är lite hårdare än i de senaste starterna. Han skulle kunna sitta i spets tidigt, men jag tror även att han kan vinna från andra positioner. Jag går på två favoriter då jag tror att det kan skrälla i övriga lopp.

DRAGEN

Det skräller ofta i den lägsta klassen. 5 Maestro Michel (V75-2) med Sören Boel har ett statiskt sett bra startspår. Hästen ska dessutom tävla med rycktussar för första gången och har vunnit på en 1.12-tid på distansen förut. 

■ Till ynka tre procent åker han med tidigt på kupongen.

12 Exclusive Fire (V75-5) ligger tränaren lite lågt med på grund av spåret. Men det är inte det tuffaste loppet i klassen och jag är inte främmande för att man kan blanda sig i det hela med lite klaff på vägen. Han fick bara stryka av Guld-hästen Emoji senast och möter ingen sådan häst nu. 

■ Tre procent här också!


ANNONS: Köp din andel i Edholms stora här

ANNONS: Köp din andel i Edholms chanssystem här