Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Ägarens miljonjubel – efter stjärnans succé

Mehdi Yazdanpanah är med och äger superstjärnan Hail MaryFoto: Privat / Privat
Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD

Hail Mary vann Breeders' Crown-finalen på fina 1.11,5 över medeldistans. 

Fyraåriga stjärnhästen har nu sprungit in cirka 6,9 miljoner kronor i år och ägarkretsen kan knappt ta in hur bra han kan bli:

– Jag är bara så glad för varje lopp vi får vara med om, säger Mehdi Yazdanpanah, ägare i hästen.  

Fyraåriga hingsten Hail Mary fortsätter att övertyga som en av travsportens allra starkaste lysande stjärnor. I söndags tog han ännu en storseger när han kammade hem Breeders' Crown-finalen och prissumman på 1,6 miljoner kronor. Dessutom tog han segern på imponerande tiden 1.11,5/2 140 meter autostart. 

Mehdi Yazdanpanah, 40, var på plats med de andra ägarna och fick se sin ögonsten vinna från Sundbyholmstravets restaurang. 

– Det känns otroligt att vara med och vinna Breeders' Crown. Det känns helt fantastiskt. Det var så bra hästar som var med och alla ville köra till spets. Det var inget som var självklart att vi bara skulle vinna. Det sättet som Hail Mary agerade på under loppet var helt magiskt. Jag har fått hundra sms där alla är helt chockade och superglada, säger ägaren. 

På karriärens 20 starter har det blivit 17 segrar och total 7,2 miljoner kronor intjänat. 

– Det är otroligt. Pengarna är så klart en bonus men att få ha en sådan här fin häst och få vara med om de här upplevelserna som man får dela med sina vänner, det är fantastiskt, säger Mehdi Yazdanpanah.

”Det är så många superlativ” 

Efter söndagens prestation har inte lovorden kring Hail Mary blivit färre. 

– Det är så många superlativ som slängs på Hail Mary nu och det går inte att föreställa sig. Det är vår häst och de pratar om att han kan vara en av världens bästa fyraåringar. Jag är bara så glad för varje lopp vi får vara med om. 

Innan säsongen är över för i år så ska Hail Mary ut på sin första tävlingsresa utomlands. Han siktas nämligen mot franska Critérium Continental på Vincennes i december.

– Vi ska bara hitta ett lopp till hemma innan det blir Frankrike. Jag tror att Frankrike och en bana som Vincennes kanske passar honom ännu bättre eftersom att han är så stark och uthållig. Det ska bli jättekul, avslutar Mehdi Yazdanpanah.