Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Ägaren bekräftar: Readly Express mot Elitloppet

Foto: TR Media
Foto: TR Media

Readly Express trollband återigen den europeiska travpubliken när hästen vann storloppet Prix de France på Vincennes. 

Nu siktas hästen definitivt mot Elitloppet. 

Det bekräftar ägaren Rolf Andersson för tidningen Sulkysport.  

– Det vore häftigt med Elitloppet och när folk visar så stor uppskattning för Readly på tävlingsbanan så vill vi gärna vara med, säger han till tidningen. 

Efter en imponerande tredjeplats i Prix d'Amerique och en storslagen seger i Prix de France två veckor senare har den svenska travpubliken skrikit efter Readly Express till Elitloppet 2019. 

Nu bekräftar ägaren Rolf Andersson för tidningen Sulkysport att han bestämt sig. 

– Om det bara gällde pengar vore beslutet enkelt. Det tryck som är på Readly nu när det gäller aveln är enormt. Men det vore häftigt med Elitloppet och när folk visar så stor uppskattning för Readly på tävlingsbanan så vill vi gärna vara med, säger han till tidningen. 

Inget avelsarbete 2019

Avelsarbetet får alltså vänta för hästen. 

–  Det är antingen eller som Timo säger. Man kan inte både äta kakan och ha den kvar, säger Rolf Andersson till Sulkysport. 

Readly Express blev prisad två gånger om under den årliga Hästgalan förra fredagen, där hästen stod som vinnare i kategorierna ”Årets Häst” och ”Årets Äldre”. 

Nu har hästen alltså chansen att slå sig in i den unika klubben bland hästar som vunnit både Prix d'Amerique och Elitloppet. 

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!