Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Aetos Kronos visade vem som är kungen

Foto: Travronden / Travronden

Aetos Kronos är kungen.

Mascate Match drottningen.

Inget som helst snack om det efter deras dubbla E3-segrar.

Aetos Kronos imponerade enormt när han tog hem den långa E3-finalen på Eskilstuna. I går på Örebro var det dags för en ny knockout-seger. Det var dock ingen söndagspromenad i parken, utan vi fick en härlig duell. Erik Adielsson placerade Global Adventure i front efter en bit och kort senare kom favoriten Aetos Kronos upp på utsidan. 

Dessa två lämnade övriga motståndare halvvarvet kvar. Men det var aldrig något snack om saken egentligen. Johan Untersteiner visste vad han satt bakom och körde, ungefär, som om han inte kunde förlora. 

Aetos Kronos bara borrade ner sig och tog sig förbi ledaren utan problem. Återigen en grymt imponerande prestation. Tider är som det är….men 1.10,9 på en inte alltför snabb bana är vasst.

– Han har ett hjärta av guld, man måste imponeras av honom hela tiden. Det är definitivt den bästa treåringen som jag har kört, kommenterade Johan.

■■ Hur han hade stått sig i världens största treåringslopp Hambletonian? 

■■ Mycket bra. Med tanke på att Greenshoe inte var på topp i finalen kanske han rent av hade kunnat vinna? 

■■ Om han nu hanterat den korta tiden mellan försök och final. Med mera, med mera…

Superlöftet Mascate Match ville inte vara sämre och vann även hon sin andra E3-final. Körande Pekka Korpi lämnade inget år slumpen utan laddade rejält från start och var tidigt där framme. Ulf Ohlsson som tog taktpinnen med Margaretasjöhammar hade inga planer på att svara utan vinkade förståeligt fram favoriten. Och i samma ögonblick var spänningen över. Game over, om ni vill. 

Efter att Mascate Match fått dämpa farten på ”mellanvarvet” hade hon givetvis inga problem att sticka undan till en mycket enkel seger. Därmed nio segrar på tio starter. 

Detta är en riktig kanon som kan dansa på de stora scenerna i framtiden. Det verkar som om hon har allt. Startsnabbhet, speed, styrka samt härlig steglängd. Och så har hon alltid tävlat med skor. 

Växlar finns att dra.

– Jag har haft många bra hästar genom åren, men jag tror att detta kan vara den bästa, sa segerkusken.

Inga små ord från Finlands Stig H Johansson. Man ska veta att Korpi haft väldigt fina travare genom åren.

Kul kuriosa är att treåringen ägs av hela 1 000 delägare! En finsk ”hockeyhäst” handlar det om, ungefär som Rikstravet här hemma. 

Snacka om fullträff att få fram en sådan här undantagshäst i ett sådant sammanhang. Dessutom kostade hon bara 9 000 euro på auktion… 

 

Volnik du Kras satt länge hopplöst sist i fältet. Och det på ”speedwaybanan” Örebro. Men det struntade han i. Fullständigt. Via en rykande spurt i vida spår blev faktiskt segern enkel till slut i veckans guldlopp. En härlig insats att skåda. 

Klart att han gynnades av det höga tempot men det handlar också om en segervan klasshäst. 

Barfota runt om, för andra gången i karriären, dagen till ära var nog inget direkt minus.

Ingen utdelning på femmorna den här lördagen och således ännu fler miljoner i ”Multijackpoten” på Bergsåker nästa lördag. Drygt 63 miljoner kronor ligger och väntar just nu. 

Det kan fyllas på under veckan som kommer då det kryllar av V75:or. Söndagens på Charlottenlund är dock obegriplig.