Adielssons fina gest: Rosa dress i oktober

Den nya dressen, som sen ska auktioneras ut.
Foto: Twitter
Erik Adielsson
Foto: Lars Jakobsson

Erik Adielsson har många gånger om visat att han har ett stort hjärta.

Nu kommer nästa goda gärning från kuskstjärnan – hela oktober kör han i en rosa dress för att hedra cancerfonden och bekämpa bröstcancer.

– Alla känner ju någon som är drabbad..., säger Erik Adielsson till SportExpressen.

Förut har Erik Adielsson skänkt pengar till bland annat flyktinghjälp och diabetesfond.

Nu kommer nästa bidrag från en av Sveriges vassaste travkuskar – 25 000 kronor och bra PR för Cancerfonden.

– Det finns ju många människor som gör väldigt mycket; både volontärarbete och skänker pengar i det tysta. Men jag har ju möjlighet till ett skyltfönster och lyfta frågan och uppmärksamma olika saker. Då tycker jag att man kan hjälpa till med det, säger Adielsson, och på insamlingssidan står det skrivet:

– Travet är en fantastisk sport där alla tävlar på lika villkor men denna månad blir också en hyllning till alla fantastiska kvinnor inom travet.

Kör i en rosa dress

Under hela oktober kommer Adielsson att köra i en rosa dress, i stället för sin ordinarie blåa.

– Oktober månad går i den rosa färgens tecken. Färgen som på ett enkelt sätt visar att vi hjälper till att bekämpa bröstcancer. Under hela oktober månad tävlar jag därför i en rosa tävlingsdress, skriver han på sin insamlingssida.

Är det här viktigt för dig?

– Ja, det tycker jag. Jag känner mig väldigt lyckligt lottad. Jag skänker 1000 kronor för varje V75-seger jag får. Det har jag gjort nåt år och kommer fortsätta med det hela karriären ut, för att ha något rullande helt enkelt.

Han skänker nu 25 000 kronor med omedelbar verkan, och hoppas få in ytterligare 25 000 från donationer.

– Vi kan alla hjälpa till, både mindre och större gåvor gör nytta. Jag skänker 25.000:- och hoppas att det med er hjälp kan fördubblas i denna insamlingen.

"Görs väldigt mycket"

Erik Adielsson berättar:

– Alla känner ju någon som är drabbad. Så är det ju. Det är en så extremt utspriden sjukdom så vi har alla både vänner och familj som är drabbade.

Tänker du på den/de extra mycket i och med en sån här grej?

– Det är klart man tänker på de lite extra, men överlag är det här en viktig sak för att uppmärksamma att vi alla kan hjälpa till. Det görs väldigt mycket i forskning. Ibland kan man tycka att 100 kronor hit eller dit inte spelar någon roll, men om tusen personer ger hundra kronor blir det 100 000 kronor.

– För mig är det inte så viktigt att jag kommer synas så mycket, men folk pratar ju om det, folk tänker på det. Och kan man uppmärksamma cancer och bröstcancer så är det bra.

Klicka på den här länken för att komma till insamlingen och hjälpa Erik Adielsson i sin insamling till Cancerfonden.