Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Adam, 21, spelade in mest i landet på V75

Adam SundqvistFoto: Privat
Highspeed Dynamite, en nyckelspik under lördagens omgång på BergsåkerFoto: Lars Jakobsson / TR Media

Utdelningen blev hög under lördagens multijackpottomgång på V75. 

En av de som fick jubla högst: Adam Sundqvist, 21, vars system drog in mest pengar i landet. 

– Det är många frågor som jag inte har något konkret svar på. Men det hände, säger succémannen. 

Med 100 miljoner kronor i jackpott var landets travspelare verkligen på tårna inför förra lördagens V75-omgång på Bergsåker. 

Omgången blev också skrällbetonad, vilket gjorde att utdelningen för den lilla skaran som lyckades pricka in sju rätt blev hög. 

Adam Sundqvist, 21, gör varje vecka andelsspel åt ATG-butiken Flanör Depeschkontor i Gävle. Han var en av de som lyckades fixa alla rätt. 

Totala utdelningen: 6 898 129 kronor, vilket var mest i Sverige under lördagen. 

”Fem otroligt långa minuter”

Systemet såldes i 35 andelar på ATG Tillsammans och varje andel blev värd 197 000 kronor.

– Jag kan fortfarande inte förstå hur och varför… Det är många frågor som jag inte har något konkret svar på. Men det hände, säger Adam Sundqvist. 

Vad gick igenom huvudet när du förstod att du vunnit? 

– När det hände var största frågan hur mycket det kommer bli. Det släppte de inte direkt utan man fick uppdatera i efterhand. Det var otroligt långa fem minuter när hästarna gått i mål. Jag vet inte riktigt vilka som varit med. Så det har varit den största frågan, vilka som jag gjort lite lyckligare, säger han. 

”Många undrar hur jag lyckades”

Är det några andelsköpare som hört av sig? 

– Jag har inte varit så mycket i butiken, men det har kommit in några som jag inte känt igen som har tackat. Sedan har telefonen gått varm med folk som ringer, skriver, tackar och gratulerar. Många undrar hur jag lyckades. 

Vill du berätta det?

– Jag utgick från att det var 100 miljoner i potten, då måste man sikta högt om man ska vara med och hugga. Så jag gardera på ganska friskt i många lopp. 

Adam Sundqvist valde bland annat att gardera storfavoriten Pydin, som mycket riktigt förlorade loppet mot skrällen Björs Frej. 

Dessutom spikade han elvaprocentaren Highspeed Dynamite i den femte avdelningen. 

– Dagens bästa spik var enligt många Mellby Galanga (i samma lopp). Men när jag kollade hästens prestationer hade han galopperat mycket. Robert Bergh var väldigt uppåt på sin häst. Så jag spikade honom i stället, säger han. 

”Det är en bra grundplåt” 

21-åringen, som pluggar till energisystemingenjör, hade dessutom en andel själv i systemet. 

Vad har du tänkt göra för pengarna? 

– Jag har fortfarande inte fått något grepp över hur mycket pengar det faktiskt är. Det är en bra grundplåt. Jag är 21 år gammal och går fortfarande på högskolan. Som en fattig student är det en otrolig grundplåt om man sparar och använder pengarna smart.

Avslutningsvis, har du något drag inför lördagens omgång? 

4 Staro Leonardo i första avdelningen tycker jag är underspelad. Sedan gör Quiz Töll (V75-4) comeback, jag tycker det är spännande att han startar på V75 direkt. Det betyder att man har lite förväntningar på hästen. Den är van att möta riktigt bra hästar. Betydligt tuffare än han möter på lördag.