Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Åbys vd får sparken – förre profilen ersätter

Kenneth Thollström ny vd på ÅbytravetFoto: Claes Kärrstrand / TR Bild

Johan F Lundberg får lämna sin roll som vd för Åbytravet. 

Det skriver travbanan i ett pressmeddelande. 

Ny ersättare: Den tidigare vd:n Kenneth Thollström. 

– Efter flera år av tunga investeringar måste vi ta ett steg framåt och lägga ökat fokus på lönsamhet och förbättrade intäkter, säger ordföranden Fredrik Tenfält. 

Åbytravet organiserar om i ledningen. 

I ett pressmeddelande under onsdagen klargör de följande: 

Vd:n Johan F Lundberg får lämna sin post. 

Kenneth Thollström, som var vd för travbanan mellan 2005 - 2014, ersätter. 

Jon Walter Pedersen kliver in som vice vd, något han kommer kombinera med det nuvarande jobbet som sportchef för travbanan. 

– Vi har varit mycket nöjda med genomförandet av arenaprojektet och det positiva mottagande vår nya anläggning fått från alla håll. Men efter flera år av tunga investeringar måste vi ta ett steg framåt och lägga ökat fokus på lönsamhet och förbättrade intäkter, säger Fredrik Tenfält, Åbytravets ordförande, i ett pressmeddelande. 

Hoppas vända negativa publiksiffrorna

Åbytravet har precis som flera andra travbanor haft problem med sviktande publiksiffror de senaste åren. 

Något de nu hoppas att vända. 

– Trots hög sportslig kvalitet har vi under året haft problem med vikande publiksiffror på våra stordagar. Att vända den trenden, skapa attraktiva publikevent och utnyttja de fördelar vår arena erbjuder är en av flera viktiga uppgifter framöver. Travet skall fortsatt vara en levande publiksport, säger Fredrik Tenfält.