Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Åbys styrelse avgår – efter stora kaoset

Foto: MATHIAS BERGELD / BILDBYRÅN
Åbytravet utan publik på grund av coronaviruset.
Foto: MATHIAS BERGELD / BILDBYRÅN
Foto: MATHIAS BERGELD / BILDBYRÅN
Foto: MATHIAS BERGELD / BILDBYRÅN

Kaoset på Åbytravet är på väg att nå vägs ände.

Nu ställer nuvarande styrelse sina platser till förfogande. 

Det berättar ordföranden Sven Henriksson för Travronden. 

– Bedömningen är att det inte går att fortsätta i nuvarande konstellation, säger Henriksson till facktidningen. 

Det har rått en mycket infekterad stämning i Åby Travsällskap den senaste tiden. 

I mitten av mars lämnade sex tidigare ordföranden in en skrivelse där de bland annat uttryckte sin oro över det högt uppskruvade tonläget mellan styrelsen och Åbytravets medlemmar. 

”Det är naturligt och vanligt att olika viljor och intressen ibland korsar varandra inom travet. Det bör lösas genom en saklig och konstruktiv debatt, med respekt för varandra och med sikte på att hitta lösningar för det gemensamma bästa. I den nu pågående debatten handlar det dessvärre om språkbruk och metoder som hittills varit främmande för vårt travsällskap och som bör fortsätta att vara det framöver”, gick det att läsa i skrivelsen. 

Nu väljer nuvarande styrelse att ställa sina platser till förfogande. 

Åbytravet förra våren.
Foto: MATHIAS BERGELD / BILDBYRÅN
Drönarbild över Åbytravet.
Foto: MATHIAS BERGELD / BILDBYRÅN

”Går inte att fortsätta i nuvarande konstellation”

Ett beslut som var ofrånkomligt, enligt Sven Henriksson.

– Det har blivit så infekterad stämning i styrelsen och det finns inget förtroende mellan styrelsemedlemmarna. Bedömningen är att det inte går att fortsätta i nuvarande konstellation, säger ordföranden Sven Henriksson till Travronden. 

– Vi sittande i styrelsen har ändå ett fortsatt ansvar. Valberedningen har nu fram till årsstämman i juni på sig att komma med förslag på en ny styrelse och det arbetet har redan satts i gång.

GT:s travkrönikör Matts Olsson berörde den infekterade stämningen i Åby Travsällskap i mars – och krävde då styrelsens avgång. 

”Dagsläget för Åby är akut. Man måste få till en styrelse som kan samarbeta. Se visioner. Allt annat är en katastrof”, skrev Olsson då.