Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

67-åringen satte ”sjuan” elva gånger – vann stort

En gulsparv, en blåmes och en domherre – men inga skator.

Hasse Ståhl räknade fåglar och vann stort på V75.

- Totalt blev det 313 000 kronor, elva sjuor, tack vare fåglarna, skrockar 67-åringen.

Det var lite av en tidig födelsedagspresent i lördags då Hasse Ståhl vann på V75 – i nästa vecka fyller jämtgubben nämligen 68.

- Jag brukar satsa på enkelrader, men den här gången blev det två hästar i första avdelningen eftersom jag inte var säker hur jag räknat där.

Att skapa sin V75-rad går att göra på många sätt. I lördags använde Hasse Ståhl metoden att räkna småfåglar och färger.

- Jag älskar naturen och jag satt och tittade på småfåglarna i trädet utanför fönstret. Jag räknade färger på fåglarna och det var en rödhake, domherre, gråsparv och gulsparv och många andra. Vi har mycket småfågel här. Det dyker även upp någon skata men de räknar de jag inte, säger Hasse.

När Hasse var klar med sitt räknande blev det två hästar i V75-1 och sedan en häst i de övriga V75-avdelningarna.

- Systemet kostade en tia. Men sedan gjorde jag ett större för säkerhets skull som var på 24 rader (tolv kronor) och det satt också. Totalt fick jag elva sjuor och vann 313 000.

- Men först hade jag tänkt spela 50 enkelrader och då hade jag vunnit ännu mera.

Brukar du spela på det här sättet?

- Jag brukar göra enkelrader. För en månad sedan satte jag V5 som gav 270 kronor. Jag hade tio enkelrader och vann 2 700.

- En annan gång kan jag berätta att jag for in till Östersund på kvällstrav med en granne som hade travhäst, en nordsvensk. Jag hade 100 kronor med mig och spelade för 40. Då vann jag 72 000 och fick ju pengarna på en gång. När jag kom hem väckte jag familjen och kastade pengar i luften i köket.

Hasse Ståhl bor på Gällö men tar bilen över isen till Bräcke där han spelar hos ATG-ombudet i Ica-butiken.

- Isen är 70-80 centimeter tjock. Vi har riktig vinter.

Hur ska du fira den här storvinsten?

- Jag har varit runt hela världen som sjöman så det lockar inte, men jag får väl fixa huset lite och så måste jag köpa en ny säck med fågelmat till mina vänner.

 

Lars-Ove Pettersson/Kanal 75