2017 hade allt jag kunnat önska mig

Publicerad

Årets första krönika. Vad passar då bättre än att sammanfatta året som gick?

2017 hade alla ingredienser jag kunde önska mig.

60 miljoner inkört efter två år med stallet på den nya gården känns med perspektiv som en bra start på ett nytt ställe. 

Men det har varit en tuff resa att komma dit vi är nu då det äntligen känns som att alla bitar har fallit tillrätta och där det känns riktigt bra inför framtiden.

Fjolåret gav ett kvitto på att vi hittat rätt och innehöll det mesta jag kunde önska mig.

Stallet vann storlopp som Kungapokalen och Sprintermästaren.

Vårt stall var det i Sverige som både körde in mest pengar och vann flest lopp.

Sist men inte minst vann vi även V75-ligan.

***

En annan stor seger togs utanför tävlingsovalen.

Jag tänker då på domen i tvisten om våra hagar och strandskyddet vilket inte bara var en seger för oss utan även en seger för hela hästnäringen att klassas som jordbruk.

En enorm uppbackning av min egen personal är den enskilt viktigast orsaken bakom framgångarna. 

De har bitit ihop och bidragit med både hästkänsla och tävlingsinstinkt för att få bitarna att falla på plats.

Huvudanledningen bakom flytten var att kunna få en ännu större verksamhet.

Och även om vi har ökat antalet hästar är vi inte där att vi kan kalla oss ett riktigt storstall ännu.

Visst skulle jag önska ett större inflöde med chansen på nya hästar. 

Men vi har en stabil och bra ägarbas i stallet och en spännande struktur som inte funnits tidigare år med många unghästar

Det ser otroligt spännande ut.

Nu satsar vi på att utveckla stallet ännu mer tillsammans med personal och kunder.

***

Tipsen till lördagens V75 på min gamla hemmabana Bergsåker. 

Räkna med en vinterhård bana som kräver skor med hakar.

V75-1:
Favorit är min egen 15 Geisha Sund som trivs på distansen. Hon är lite besvärlig från start men har bra förutsättningar på startvolten. Normalt är det en bra chans men stora favoriter som kan galoppera kan det vara värt att gardera så ta med 13 Raffinos och kanske även 14 Evin Boko.

V75-2:
Favoriten 3 Fairplay Pellini är kapabel men två månaders tävlingsfrånvaro avskräcker. Ta tidigt med 6 Mellby Ess och 7 Jaguar Håleryd men det är ett lurigt lopp med bra hästar.

V75-3: 

5 Zenit Brick går som tåget nu och visst är det toppchans igen. Men jag har en känsla att min egen 3 Digital Ink kan skrälla. Den som garderar stort tar även med 7 Beau Mec.

V75-4: 

15 Odin Tabac är stark och gjorde ett bra lopp med skor senast. Jag vill dock slå ett slag för 3 Eldvin som kan hålla undan 40 meter.

V75-5: 

Storfavorit blir min egen 2 Angle of Attack och han har verkligen bra uppgift här. Klarade inte Solvallas bana senast men jag är inte orolig för formen. Spikbud.

V75-6:

3 Persos Smokie var verkligen bra senast och har visat form länge. En bra chansspik. Den som garderar tar med min egen 11 Sambuca Knight och 2 Global Rebel som har bra kapacitet för klassen.

V75-7: 

Båda favoriterna kommer från uppehåll och stall Nurmos. De brukar vara väl förberedda men jag rekommenderar ändå att gardera rejält. 9 Mellby Emeralds måste med.

Relaterade ämnen
Robert Bergh
Robert Bergh

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Är du nybörjare på trav? Ta hjälp av SportExpressens travskola

Till Expressens startsida

Mest läst i dag