Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Häng med i jakten på jackpot

Välkommen till SportExpressens uppsnack inför V75.

Här levererar experten allt det senast inför dagens omgång.

Chatten med Fredrik Edholm utgår.

V75-1

Min vinnare: 3 Strong Pepper har imponerat stort och visat kapacitet som räcker i högre klass än denna. Med säkre Erik Adielsson i sulkyn känns det som en toppchans.

Motbud: 6 Mr Marvelous är både tränare och kusk väldigt nöja med. Kommer han till spets från springspår försöker han göra livet surt för tipsettan?

Övrig info: Nytt huvudlag på 2 Charlock Wiking kan vara intressant för de som garderar. Robert Berghs val 8 Mellby Granat är bara streckad på sju procent…

V75-2

Min vinnare: 14 Karamel Hill har fungerat bra med Carl Johan Jepson och jag tar inte så hårt på att Björn Goop kör en annan häst i loppet (12 Zarina Bi). Bra chans efter två strykningar.

Motbud: 15 Millie Millionaire är I fint slag och när hon tävlar på toppen av sin förmåga är hon tillräckligt bra för att vinna det här loppet.

Övrig info: Barfota runt om på 1 Livi Opal H.M. och tränaren tror att hon kan en 1.14,5-tid. Allt väl i sista jobbet på 12 Zarina Bi och 14 Karamel Hill.

V75-3

Min vinnare: 12 Ike Schermer har jag gillat och även om han inte nått upp till samma nivå som i fjol kan jag inte gå emot honom. Jag tror att han är på gång och fixar tre varv.

Motbud: Björn Goop låter nöjd med 7 Fort Knox som kan mycket mer än vad han visat hittills i år. Men för eller senare lossnar det för honom…

Övrig info: Det blir jänkarvagn denna gång på outsidern 9 Global Tailwind. I övrigt lugnt med förändringar.

V75-4

Min vinnare: 8 Ulsrud Tea får mitt förstastreck. Hon hade varit långt framme utan galoppen senast och är normalt sett inte osäker. Borde ha lite mer streck på sig enligt mig.

Motbud: 6 Åsrud Vilja har varit fantastiskt bra på slutet och är tillsammans med tipsettan de två bästa stona i kallblodseliten just nu. Bjuder upp till kamp!

Övrig info: Det mest spännande är väl att Ulf Ohlsson ska köra 2 Granetta. De har kamperat ihop en gång förut med vinst som resultat.

V75-5

Min vinnare: 9 Civilon lattjade undan till lätt seger i comebacken via 1.10 sista 800 och mår bra av en genomkörare. Jag tror att det här kan vara en Derbyhäst senare i höst. Han fungerar bra bakifrån.

Motbud: 4 Quickly S.W. har formen i zenit för dagen och kommer han till ledningen kan han säkert streta emot väldigt länge.

Övrig info: Barfota runt om och bike på 2 Pine Muscle för första gången. Jänkarvgan på 6 R.K.Queen. Det är anmält barfota på 9 Civilon men enligt stallet blir det skor runt om som senast.

V75-6

Min vinnare: 9 Viking Brodde kan massor men har inte haft rätta flytet i årets lopp. Men jag räknar kallt med att han vinner snart och det är ett fynd på strecken just nu.

Motbud: 4 Zap di Girifalco fick en fin resa vid segern senast. Har man samma flyt med löpningsförloppet är han med och slåss om segern igen.

Övrig info: Det är anmält barfota runt om på 2 Ural som är i behov av en bra insats för att kunna behålla startpoäng.

V75-7

Min vinnare: 2 Mellby Free var lysande när hon var tvåa i årsdebuten bakom Double Exposure. Med två lopp i kroppen och bra läge blir jag inte förvånad om hon sätter killarna på plats!

Motbud: 7 Sorbet var fyra i Elitloppet och är kanske bästa hästen i fältet. Men har man spår sju bakom vingen krävs det flyt på vägen.

Övrig info: Barfota runt om på 2 Mellby Free och 3 Milligan’s School. Tvärtom så blir det skor på 9 Milliondollarrhyme.

SYSTEMFÖRSLAG

1000 rader/500 kr

3 STRONG PEPPER (6, 2)

1-6-12-14-15 (3-7)

2-3-7-11-12 (5-9)

6-8 (2-5)

9 CIVILON (4-1)

2-3-4-9-11 (10-1)

2-4-7-9 (3-1)

INTERVJUER

CHARLOCK WIKING

– Vi blev fast med krafter sparade senast i Kalmar och han kändes riktigt fin och har även tränat bra efter det så formen sitter där. Han kommer att gå med ett norskt huvudlag nu istället för helstängt och jag tror att han kliver iväg felfritt. Han ska nog inte göra så mycket jobb själv men med en bra resa kan han dyka upp där framme, säger Magnus.

LIVI OPAL HM

– Gjorde ett bra lopp efter vila senast. Hon gick inte maxad då. Jag tror formen är på topp och jag förväntar mig en rejäl insats. Planen är att köra i ledning och det blir barfota för första gången, säger Paw.

FORT KNOX

– Var fin i värmningen inför senaste starten men i loppet låste det sig för honom. Det är vinna eller försvinna över honom, han är bra när det stämmer. Han ser jättefin ut i träning och kan öppna okej. Jag tycker han har fin kapacitet för klassen. Inga ändringar, säger Anton Sverre.

ULSRUD TEA

– Hon galopperar sällan, men senast hände det och det berodde troligen på att det strulade med det norska huvudlag som åkte ner på ena sidan. Hon känns som vanligt i träningen och jag räknar med bra form. Jag har respekt för Åsrud Vilja som varit fin på slutet och loppet borde stå mellan henne och min häst. Jag ändrar ingenting, säger Ole Kennet Karlsen.

RK QUEEN

– Fick ett snällt lopp senast och gick i mål med sparat. Hon borde gå fram rejält med det loppet och jag räknar med en topprestation. Hon är snabb ut och jag kastar loss från start och det blir barfota runt om. Kommer jag till ledningen kör jag där och räknar med hon leder länge, säger Paw.

URAL

– Satt långt bak senast och kom aldrig in i loppet. Jag hade helst sett att han haft ett lopp till i kroppen men nu är det som det är. Vi är beroende en av bra prestation då han tappar många poäng. Läget kunde inte bli bättre och kusken kommer att få order om att vara offensiv. Jag ändrar inget. Blöt bana är ett minus, säger Susanne Richter.

MILLIONDOLLARRHYME

– Var sämre i Boden senast och han hade en dålig dag då. Tycker han är lite svårbedömd, han måste vara betydligt bättre för att räcka till vinst och vi får slå ur underläge. Skor runt om nu, säger Fredrik B Larsson.