Han har ett perfekt spår nu – skräller?

Publicerad

LÖRDAG

Bjerke, 18 november

Beräknat spelstopp:

14.45 V4

16.20 V75

17.05 V5

18.20 DD

ANALYSER, RANKING OCH TIPS

Startlistorna, kusk- och tränarsnack och vår unika statistik - klicka på länkarna nedan (pdf-filer):

V75 – del 1 

V75 – del 2 

Bästa spikarna

V75-3: 5 Lionel N.O.

Gjorde det klart godkänt efter paus senast i ett lopp som får betecknas som ännu tuffare än detta. Lionel matchas mot Prix d’Amerique och ska inte vara i toppform ännu, men formen är nog tillräckligt bra för att lägga det här gänget på rygg.

V75-5: 1 Nobel Amok

Avgjorde den tunga vägen senast. Har ett bra spår och kan öppna bra, men Nobel Amok har visat flera gånger att han inte behöver ledningen för att vinna. Han borde ha väldigt bra segerchans den här gången också!

Spetsdragen

V75-4: 1 Global Takeover

Lars I Nilsson-träningen har radat segrar på sistone och spåret är idealiskt för en startsnabb häst. Det är spets som gäller och i den positionen är han ett givet streck.

V75-6: 3 Love Matters

Öppnade bra senast och vi tror bestämt att han kan plocka en längd på Ferrari B.R. från start. Och väl i ledningen över sprinterdistans måste man vara riktigt bra för att besegra honom.

Skrällbuden

V75-1: 11 Awesome Deal

Visade toppform senast och även om han är bortvald av Flemming Jensen är han inte chanslös. Det är ett öppet lopp och Awesome Deal är en av de som kan överraska.

V75-2: 3 Monfalcone

Är härdad i V75 och har vunnit där för inte så länge sedan. Har sin bästa bit till slut och får han bara ett vettigt lopp går ingen säker för Tom Horpestads häst!

V75-7: 11 Xperia Knick

Vann för tre starter sedan och det är ingen fara med formen. Hon har otur med spåren, men blir det lite överpace kommer hennes spurt att bita bra och det kan vara en kantboll.

Tänk på att ...

V75-1: 5 Perfect King

Återkommer efter ett uppehåll men är bra förberedd låter det som. Hästen gjorde ett kanonlopp vid andraplatsen senast och löper han upp till sitt bästa kan det bli jobbigt för tilläggshästarna.

V75-4: 11 Santiago Kyu

Står bra inne på pengarna i klassen och gick bra från ett liknande läge näst senast och noterade då vassa 1.10,7 över distansen. Vi tror att han kan fälla många med minsta lilla flax på vägen.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Är du nybörjare på trav? Ta hjälp av SportExpressens travskola

Till Expressens startsida

Mest läst i dag