Inga tuffa tider för skolös Hard Times

Publicerad

Samtliga vinnare förra veckan gav runt fem gånger pengarna, eller under. Det gör att vi har en jackpott på V86-spelet även den här veckan.

Hard Times känns som en sund spik. Vann Kriteriet i Norge och har tänt till utan skor. Det gäller att banan i Sundsvall tillåter skolöst bara. Då ska det, som sagt, vara en toppchans.

ANALYSER, VINNARNA OCH UTMANARNA

Ranking, startlistorna, kusk- och tränarsnack samt V86-panelen med stjärnkuskarnas bästa tips - klicka på länkarna nedan (pdf-filer):

V86 – del 1 

V86 – del 2 

Bästa spikarna

V86-3: 5 Hard Times

Vann det norska Kriteriet och svarade för en klart bra insats då. Hästen har utvecklats under året men det är väl inget snack om att barfotakörningen har gjort sitt. Hoppas nu att Bergsåkers bana tillåter barfotakörning för det är viktigt. Med skor är det en mer osäker spik, men under normala omständigheter ska det vara en toppchans alltså. Inte omöjligt att Ulf Ohlsson placerar honom i tät tidigt.

V86-4: 8 Quito Lane

Är mer av en chansning men i ett lopp som är vidöppet bakom vår tipsetta väljer vi att ta ställning. Quito Lane var imponerande i debuten och håller han sig ”bara” till trav räknar vi med att han är starkast. Borde kunna göra en del jobb själv – vilket säkert krävs med tanke på oturen vid lottningen. 

Spetsdragen

V86-7: 1 Pastell Tilly

Gjorde det bra i V75 senast och fick maxutdelning efter ett smart upplägg av kusken. Nu är det läge för ledningen igen och nu kanske man provar där hela vägen? Får under alla omständigheter ett bra lopp och ska streckas.

V86-8: 1 Feria de Mayo

Mycket kommer att avgöras i starten i det här loppet. Lyckas häst och kusk hålla upp innerspåret är det en bra segerchans. Hon har tidigare visat att hon kan springa fort!

Skrällbuden

V86-1: 4 Highspeed Dynamite

Har ganska gott kunnande i grunden. Lyckas ekipaget komma till front är det inte omöjligt att det kan räcka till seger i ett halvöppet lopp. Stallet är uppåt i vanlig ordning.

V86-8: 3 Ioana Hanover

Inledde karriären fint men har inte visat upp samma form på slutet. Borde bli allt bättre med loppen hon får i kroppen och eftersom raden är som den är kanske hon inte blir så hårt spelad?

Tänk på att ...

V86-2: 2 Showman Brodde

Laddas för ledningen och det är god chans att han kommer dit. Troligen lite lättare balans på onsdag.

V86-5: 1 Comewithaflash

Ledde runt om senast och kom i mål på ett bra vis, även om det var lite stumma ben. Siktar på en repris?!

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Är du nybörjare på trav? Ta hjälp av SportExpressens travskola

Till Expressens startsida

Mest läst i dag