Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

”Det finns inte ord för det som händer”

Foto: TR Media

Conrads Rödluva tog hem världens mest penningstinna stolopp.

För segern belönas kretsen kring hästen med 2 800 000 kronor.

– Det här är ofattbart och jag har svårt att sätta ord på allting. Men vilken härlig inställning det är på den här hästen, säger Daniel Redén i TV12.

Daniel Redén är sedan tidigare en av Sveriges bästa travtränare. Nu är han dessutom en unghästtränare av rang. Detta efter att Conrads Rödluva tagit hem Svenskt Trav-Oaks på Solvalla under söndagen.

– Det här var roligt. Vi med treåringar också, vi har inte tagit de så hårt och så. Men jag börjar väl lära mig och kommer neråt i åldrarna med unghästarna, säger Daniel Redén.

”Finns inte ord”

Stortränaren menar att hästen är en av de bästa han har i stallet för tillfället. 

– Du ser väl själv vilka hästar som står i stallet. Men hon har så mycket i sig. Det såg lite rulltigt ut. Jag hade nog lättat lite för mycket som det såg ut, men Örjan bara höll i och höll i…

Stortränaren menar att året gått mycket bra för stallet. 

– Det finns inte ord för det som händer i vår verksamhet just nu. Jag vet inte hur vi ska lösa detta nästa år, men det går som på en räls just nu. Jag måste tacka personalen och ägarna. 

”Det här är skillnad”

I TV12-studion var de inne på att segern var något nytt för Redén – som mest varit bra på äldre hästar tidigare. 

– Det här är skillnad. Han har ju mest haft amerikanska hästar, Daniel. Men den här har han tagit fram från auktionen till den här segern, säger Peter Andersson.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!