Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Det är fortsatt lördagsterror

Preparé senast.

Full laddning nu.

Lionel är bäst i Guld.

Vi som spelat och spikat Lionel senast fick inte mycket för pengarna. Det var preparé på bästa franska vis när Göran Antonsen satt och petade sig i näsan i kön.

Men Lionel visade fin form när han avslutade med ett varv efter 1.10 med full fart över linjen. Med ett lopp i kroppen, ett bättre startspår och snällare kamrater är Lionel spik of the week.

Bye, bye Rajesh Face

Han lämnar Sverige och nästa år blir det USA. Varför?

– Jag tror att han kommer att trivas på stora banor. Pasithea Face klarade sig ypperligt där och Rajesh Face är klassen bättre, säger Lutfi Kolgjini.

Sluttävlat i Sverige alltså?

– Tanken är att han ska starta i Grand Prix på Solvalla först.

***

Udessa Degli Dei var grym när hon sprintade runt på en låg 1.11-tid senast. 

Det var första starten hos demontränaren Jerry Riordan och jag blir inte det minsta förvånad om han hittat en eller ett par växlar till i den här italienskan.

Kort senast och 2 100 meter nu? Inget som bekymrar mig. Pappan heter Varenne så styrkan finns där och jag chanssinglar 8-procentaren.

Jag är livrädd

Skånska Travhästägarföreningen hade gjort en ambitiös satsning med en paneldebatt vid sitt höstmöte i onsdags.

Ett av ämnena var den kommande avregleringen av spelmarknaden.

Jag är livrädd för vad som komma skall. 

Livrädd för att det ska bli mindre pengar för att finansiera den otroligt fina travsport jag har glädje av varje dag.

Men ST:s ordförande Hans Ljungkvist (som gjorde ett starkt intryck rakt igenom i debatten) lindrade min oro en aning när han målade upp en ljus bild av framtiden.

***

Några timmar i lopparkivet inför tävlingarna på Bjerke i morgon får mig att utbrista i ett usch. Ett trefalt usch. För den norska drivningen med tömmarna (i avsaknad av ett körspö) är förskräcklig att skåda. 

Men någon drivning behövdes inte när Dancelli vann på Bjerke i början av oktober. Med mycket medelmåttiga resultat bakom sig dansade han runt på 1.12,0/2 100a.

Tydligen lika bra nästa gång (finns inte i lopparkivet) när han avslutade bättre än 1.10 till en lätt vinst. Aileron är given på lappen men han får sällskap av Dancelli.

*** 

Eftersom jag för länge sedan köpt biljett till Paris och Prix d’Amérique tittar jag efter bra spel till det stora loppet.

I en stor intervju i Le Trot var Daniel Redén osedvanligt positiv beträffande Propulsion:

– Propulsion a toutes les qualités requises pour remporter le Prix d’Amérique, sa Daniel.

Ungefär: Propulsion har alla de kvalitéer som behövs för att ta hem Prix d’Amérique.

Ett av nätbolagen bjöd 6,50 på Propulsion. Och då ett annat gav 11,50 var valet lätt.

Här kan det skrälla

Var skrällen kommer? Jag tycker att ett sprinterlopp i näst lägsta klassen ser hellurigt ut. Och kommer att strecka allihopa. 

Femårige Muscle Mack i det loppet? Han har inte startat på två år. Och det är ju rena hånet mot oss spelare att en sådan häst är med på kupongen.

Men fem segrar, en andraplats och en tredjeplats på sju starter i Kanada är så pass starka papper att han åkte med på kupongen.

***

Jag fick glädjefnatt när Trav-Ronden hade en nätrubrik om tidigare starttid på lördagar. Men säg den glädje som varar beständigt. Det handlade tyvärr inte om V75-tävlingarna.

Så det är fortsatt lördagsterror från Hasse Skarplöth mot oss stackars travvänner.

 

V75-ANALYSER, SNACK OCH SYSTEMFÖRSLAG

V75 – del 1 

V75 – del 2

V75 (Kuskpanelen) – del 3