Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Tränaren tog livet av sig – timmar efter beskedet

Simone Biles berättar om depressionen efter övergreppen av Larry Nassar.
Foto: USA TODAY NETWORK / LANSING STATE JOURNAL-USA TODAY SIPA USA
Foto: USA TODAY NETWORK / MATTHEW DAE SMITH/LANSING STATE SIPA USA

John Geddert, tidigare tränare för USA:s OS-lag i gymnastik, fick på torsdagen veta att han stod åtalad för bland annat människohandel och sexuella övergrepp.

Några timmar senare hittades 63-åringen död.

– Ett tragiskt slut på en tragisk historia för alla inblandade, säger åklagaren Dana Nessel och bekräftar att Geddert tog livet av sig, enligt ESPN.

John Geddert var tränare för det amerikanska landslaget i gymnastik under OS i London 2012. Han stängdes av 2018 i väntan på en polisutredning.

Han anklagades för att ha skapat en miljö som gjorde det möjligt för den dåvarande landslagsläkaren Larry Nassar att fortsätta begå sexuella övergrepp. Men att han också själv psykiskt misshandlat idrottare och förgripit sig på dem.

Nassar var läkare för landslaget i 30 år och förgrep sig i hemlighet på unga gymnaster. I dag har 265 tjejer berättat att de blivit utsatta av den tidigare läkaren, inklusive OS-vinnaren Simone Biles. Larry Nassar är dömd till fängelse i 175 år. Och det var under rättegången mot Nassar som anklagelser mot Geddert kom fram.

”Ett tragiskt slut på en tragisk historia”

På torsdagen fick John Geddert veta att han åtalades och skulle ställas inför rätta för bland annat människohandel och sexuella övergrepp. Totalt handlade det om 24 åtalspunkter, skriver ESPN.

Några timmar senare hittades han död. Michigans delstatsåklagare bekräftade senare att han valt att avslutat sitt eget liv.

– Ett tragiskt slut på en tragisk historia för alla inblandade, säger åklagaren Dana Nessel, enligt ESPN.

Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat - här kan du även få nyheter om dina lag direkt i Messenger.