Foto: JANERIK HENRIKSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN
 Foto: JANERIK HENRIKSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN

Tränaren sparkad – två veckor innan premiären

Publicerad

Bara två veckor innan seriepremiär för SSL blev Sirius innebandys damlagstränare Nicklas Jonsson sparkad. 

Anledningen – grovt språkbruk.

– Bra att Sirius markerar, säger spelaren Maja Liljeroth.

Maja Liljeroth, 23, gör sin tredje säsong i SSL och sin första i Sirius. Hon kom rakt in i en turbulent tid för Uppsalalaget, som nu har sparkat sin tränare Nicklas Jonsson.

– Det blev för mycket som inte hade med innebandy att göra. Man ska kunna ha förtroende för en tränare, vi kände att han inte höll för det, säger Maja Liljeroth.

Språkbruket blev enligt Liljeroth för grovt för att passa i sammanhanget.

– Jag tycker att han är en kompetent tränare, han kan det sportsliga men det var det vid sidan om som brast. Det gick så långt att vi kände att det finns ingen annan lösning än att han skulle bort, fortsätter hon.

Är de här en viktig markering från föreningens sida?

– Så kan det absolut vara, vad jag har hört så har det varit samma sak i tidigare lag, och jag tycker att det är beklagligt att man inte tagit det beslutet tidigare. Jag tycker det är fantastiskt bra av Sirius att man markerar att det inte är okej, säger Maja Liljeroth.

Ny tränare i Sirius blir Tobias Svensson, som fram till nu har varit assisterande tränare.

– Tobias har allt stöd han bara kan få av styrelsen och truppen så det känns fantastiskt bra, säger Maja Liljeroth.

Nicklas Jonsson själv var oförstående till beslutet i en intervju med UNT den 31 augusti.

– Visst kan jag ha ett vokabulär som kan vara olämpligt, att säga till laget att man ska visa balle och karaktär till exempel. Men det är såna där termer man slänger sig med, jag brukar faktiskt säga innan att ”ni förstår vad jag menar när jag säger så här”, sa Jonsson då till UNT

Favoriten KAIS Mora går för guld

KAIS Mora har varit i final de senaste fyra åren, men bara vunnit guldet en av de säsongerna.

– Målet är väl alltid att vinna SM-guld om man spelar i Kais Mora, Nu har vi prenumererat lite på silver, säger Moras Malin Andréasson under presskonferensen.

I år har laget dessutom fått förstärkning i form av finska stjärnbacken My Kippilä.

– Hon är en fantastisk bra spelare som kan göra det oväntade, säger Moa Andréasson.

– Målet är väl alltid att vinna SM-guld om man spelar i Kais Mora, nu har vi prenumererat lite på silver, fortsätter hon.

IKSU har tappat spelare

Förra årets guldmedaljör IKSU är bara tippade som tvåa av tränarna.

– Det är betydligt svårare att försvara ett guld än att vinna ett från början, säger IKSU:s Emelie Wibron.

Hon tror att anledningen till att de inte är tippade som favoriter är att de tappat en del spelare.

– Det är så klart jättetråkigt att folk slutar, men vi är många som varit i IKSU länge och de vi förväntas ta ett större ansvar, men vi har tidigare delat på ansvaret och det kommer vi fortsätta göra, säger Emelie Wibron.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat - här kan du kan även få nyheter om dina lag direkt i Messenger.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag