Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Tragedin bara två veckor efter frieriet

Steven Fairbairn och flickvännen Abbey Green. Foto: INSTAGRAM

Steven Fairbairn dog under ett racinglopp i Texas.

Två veckor tidigare hade han friat till sin flickvän – och fått ja. 

Steven Fairbairn lämnade sitt liv i Newcastle, England, för att ägna sig åt racing i södra USA. Det var under ett fyrhjulingslopp i Texas som han krockade med en konkurrent och slog sig så illa att han fick flygas till sjukhus. Väl där avled han samma dag av sina krosskador i huvudet.

Själva kraschen omgärdas fortfarande av oklara omständigheter. Texas-polisen utreder olyckan, som ägde rum på en lerväg i närheten av gränsen till granndelstaten Oklahoma. 

– Vi vill att någon kliver fram och berättar vad det var som hände, säger Fairbairns mamma Lynne enligt Daily Mail.  

Fairbairns död har fått ytterligare en tragisk dimension i efterhand. Det har framkommit att två veckor före sin bortgång hade 25-åringen friat till sin flickvän Abbey Green. Ringen hade han köpt under ett besök hemma i Newcastle.  

Fjärde dödsfallet

Hon har också uttalat sig om sorgen efter Fairbairns olycka.

– Jag förberedde mig på det värsta, men jag ville så gärna att de skulle kunna rädda honom. Det tog ett tag att få reda på vart de skulle ta honom, men när jag fick höra att det var ett sjukhus som var långt bort, så insåg jag att det inte var goda nyheter, säger Green. 

Racingtävlingen gick under det pikanta namnet ”Rednecks with Paychecks”. Arrangörerna har än så länge inte kommenterat dödsfallet. 

De tre senaste åren har tre förare utöver Fairbairn avlidit i samband med tävlingarna. 

Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat - här kan du även få nyheter om dina lag direkt i Messenger.