Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Tove Alexandersson sprang hem nytt guld

Foto: Roni Rekomaa

Tove Alexandersson är verkligen årets orienterare i Sverige.

I dag sprang 21-åriga underbarnet från Borlänge hem ytterligare ett SM-guld.

SM på medeldistansen avgjordes i den speciella hedterrängen vid Sandsjöbacka mellan Göteborg och Kungsbacka.

Strax efter klockan tre i eftermiddags stod det klart att Alexandersson, som startade sist, återigen var överlägsen: Nästan två minuters segermarginal före blekingeklubben OK Orions Nadja Volynska.

Tove Alexandersson, som triumferade över världsettan Simone Niggli i O-ringen i Boden i juli och även kom hem med två silver från VM i Finland, tog guld på långdistansen i SM i söndags.

Sedan dess har hon hållit sig kvar i göteborgsområdet och laddat upp för dagens lopp, och inte minst stafetten i morgon, då hon hoppas kunna vinna med sin klubb Stora Tuna OK.

- Jag har inte gjort några misstag alls i dag egentligen. Jag har haft koll hela tiden, sa Tove efteråt.

Kratov på väg att bli SM-kung

Helena Karlsson, Lidingö, fixade bronset.

I herrklassen är ukrainaren Oleksandr Kratov, 28, på väg att bli något av SM-kung.

Guld med sex minuters marginal på natt-SM i våras, brons på långdistansen i söndags - och så ny triumf, nu med åtta sekunders marginal till OK Ravinens Gustav Bergman, som också gör en riktigt stark säsong.

- Det har gått bra, ett stabilt lopp, nästan inga misstag. Jag ville verkligen försöka ta revansch efter VM där det inte gick som jag hoppats, så jag ville verkligen vinna här, sa Kratov efteråt.

Bronset gick till uppsalakillen Albin Ridefeldt, 21. Hans första SM-guld kom i fjol, på natten. Han hade länge en god ledning i dag, men landade alltså i ett brons.

Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat - här kan du även få nyheter om dina lag direkt i Messenger.

Annons:

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!