Milan Tomasik gjorde sig ett namn i Sverige under sina säsonger i Umeå-klubben IBK Dalen. Foto: Per WiklundMilan Tomasik gjorde sig ett namn i Sverige under sina säsonger i Umeå-klubben IBK Dalen. Foto: Per Wiklund
Milan Tomasik gjorde sig ett namn i Sverige under sina säsonger i Umeå-klubben IBK Dalen. Foto: Per Wiklund
Andreas Ackevi under sin tid i Capertiotäby - men därefter har karriären förstörts av skador. Foto: Roger VikströmAndreas Ackevi under sin tid i Capertiotäby - men därefter har karriären förstörts av skador. Foto: Roger Vikström
Andreas Ackevi under sin tid i Capertiotäby - men därefter har karriären förstörts av skador. Foto: Roger Vikström

Tomasik en joker - här är läget inför deadline

Publicerad

Allsvenskans poängkung Omar Aldeeb nobbar superligan.

Hos avsågade superliga-jumbon Gävle är flyttdörren stängd.

Däremot kan Visbys Milan Tomasik dyka upp som en joker i ett superligalag innan transferfönstret klubbar igen.

Liksom Djurgårdens veteran Andreas Ackevi - som ska ha dragit till sig intresse.

Så här går snacket i innebandy-Sverige inför söndagens transfer deadline.

Om två dagar stänger innebandyns transferfönster. Och det florerar rykten i massor.

SportExpressen har från flera olika håll hört att Milan Tomasik finns ute på marknaden - trots att han skrev ett treårskontrakt med allsvenska Visby så sent som i somras.

- Vi får se. Det finns inget konkret att ta ställning till. Vi räknar med att han blir kvar, säger Visbys sportchef Joakim Bandholtz.

Men det finns intresse för honom?

- Det finns klubbar som är intresserade och det är inte så konstigt.

Är ni nöjda med honom?

- Ja, vi är supernöjda med honom. Han är ett riktigt proffs som går i bräschen.

Den tjeckiske landslagsmannen Milan Tomasik - som tidigare spelat i superligan med Dalen - har gjort 16 poäng i Visby-tröjan och ligger "bara" på sjätte plats i interna poängligan.

Det går en hel del snack om att ni kan tänka er att låna ut eller till och med sälja honom?

- Det vill vi inte.

Så han blir kvar i Visby?

- Han har kontrakt med oss i två år till så vi hoppas att han kommer spela vidare med oss. Men allt är förhandlingsbart.

Är han tillräckligt bra för att spela i superligan igen?

- Ja, det tycker jag. Om det uppstått något snack om honom kan det kanske ha att göra med att han inte producerat något sjukt mycket framåt och att han spelat lite mindre på sistone. Det kanske är därför.

Tomasik inte aktuell för Sirius och Mullsjö

Sirius har tidigare under säsongen plockat in en annan av Visbys prestigevärvningarna Bobby Edberg.

Och med Johan Widh och Dan Johansson skadade känns det inte otänkbart att Milan Tomasik kan vara ett intressant namn.

- Tomasik är en intressant och bra spelare. Men jag tror han blir kvar. Vi sitter still i båten och gör ingenting. Vi stängde truppen efter att vi tog in Bobby, säger Sirius sportchef Nicklas Stuxgren.

- Vi hoppas ha tillbaka både Johan och Dan mot Falun (15 februari). Hade de varit borta längre hade vi nog behövt gå in och agera.

Mullsjö har fått viktige centern Henrik Olofssons skadad, men ska inte vara intresserade av Milan Tomasik. De intensifierar i stället jakten på en vänsterforward efter Emil Kilhlbloms flytt till Östra i förra veckan.

- Vi tittar nu efter en ersättare som kan fylla Emils plats, sa sportchefen Jesper Axell till klubbens hemsida då.

Veteranen Andreas Ackevi till AIK?

I allsvenska Djurgården finns rutinerade Andreas Ackevi. Den före detta Järfälla- och Caperiotäby-spelaren har gjort närmare 200 poäng i superligan, men på grund av skador de senaste åren kan han nu vara på väg bort från Djurgården.

Enligt uppgifter till SportExpressen ska det finnas intresse från superligan. AIK - som jagar den sista slutspelsplatsen - kan vara ett alternativ för 30-åringen.

Två lag som har mängder av intressanta spelare för superligalagen är avsågade jumbon Gävle och topplaget i södra allsvenskan Höllviken.

Gävle tänker inte låna ut några av sina nyckelspelare. Även om vasse Patrik Rokka meddelat att han vill fortsätta i superligan nästa säsong.

Höllviken behåller naturligtvis sina spelare i jakten på en snabb återkomst till superligan. Poängkungen Daniel Persson skrev på ett nytt avtal tidigare under månaden.

- Höllviken är väl inte jätteintresserade av att släppa spelare nu och de har kontrakt ned de flesta av dem, säger Kent Göransson, general manager i FC Helsingborg som tidigare visat intresse för Höllvikens stjärnor.

- Vi har långa listor på alla positioner med intressanta spelare.

I stället plockar FCH tillbaka Carl Nilsson i förtid. Forwarden lånades ut till Munka Ljungby inför denna säsong - men ska nu vara klar för en återkomst.

Flera tunga namn har redan gjort comeback

Sirius sportchef Nicklas Stuxgren tycker att det finns problem med att de fyra topplagen i norra och södra allsvenskan går till ett kvalspel där de gör upp om två superligaplatser.

- Det betyder att de inte släpper sina spelare. Det gör det svårt att värva därifrån. Det gör också att det kan bli fyran från allsvenskan som går till superligan. Ettan i allsvenskan ska gå upp direkt, så är det bara. Det är något som förbundet borde se över, tycker jag.

Sedan tidigare har Linköping förstärkt laget med Västerås poängkung Christian Mattsson. Mästarna Falun har plockat hem Alexander Egebrant - som tog en timeout från innebandyn i fjol.

En av Sveriges största spelare genom tiderna Magnus Svensson har återvänt till Warberg för att hjälpa laget. Det är dock inte klart om han kör vidare säsongen ut.

I Mullsjö har fjolårets lagkapten Adam Fransson gjort en comeback - som redan är över - och Växjö har fått in David Östergren - som även han la klubban på hyllan efter förra säsongen.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat - här kan du kan även få nyheter om dina lag direkt i Messenger.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag