Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

”Det största som hänt svensk pingis på 20 år”

UR ARKIVET: Mattias Falck fick priset för årets prestation på Idrottsgalan
Foto: XINHUA/HAN YAN / STELLA PICTURES B950
Foto: CHEONG KAM KA VIA WWW.IMAGO-IMAGES.DE / IMAGO IMAGES/XINHUA WWW.IMAGO-IMAGES.DE

Mattias Falck fortsätter att bryta ny bordtennismark.

I kvartsfinalen av WTT i Macao slog han världstvåan Xu Xin för första gången i karriären, 3–1 i set.

– Det här och VM-finalen är det största som har hänt svensk pingis på 20 år, säger Sveriges förbundskapten Mikael Appelgren till Aftonbladet.

Den toppseedade Xu Xin fick friheten att välja sin kvartsfinalmotståndare, och den kinesiske världstvåan landade på Mattias Falck. Han hade ju trots allt aldrig förlorat mot svensken tidigare.

Det har han nu.

Falck vann med 3–1 i set (11–7, 11–10, 2–11, 11–8) och är klar för semifinal på lördag förmiddag, svensk tid. Där ställs han mot världstolvan Wang Chuqin, Kina.

”Jag har spelat väldigt bra de senaste veckorna. Jag är rappare och snabbare nu, formen är väldigt bra så jag kände mig positiv inför matchen och trodde på mig själv. När jag dessutom fick en så bra start med några fina forehandpoäng på hans låga skruvöppning så blev han nog konfunderad, det är något jag haft problem med i hans spel tidigare men nu var det bara att spela ut”, säger Falck till Svenska bordtennisförbundets hemsida.

Segern mot Xu Xin är en enorm framgång, i nivå med Falcks VM-silver i Budapest förra året, säger Sveriges förbundskapten Mikael Appelgren.

– Det här och VM-finalen är det största som har hänt svensk pingis på 20 år. Han har så starkt psyke och så stor vinnarskalle, han ger sig aldrig. Det här ger mycket pengar och bra seedningspoäng till OS i Tokyo i sommar, han kommer att bli farlig på OS, säger Appelgren om Falck till Aftonbladet.

Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat - här kan du även få nyheter om dina lag direkt i Messenger.