Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Tjänade 150 miljoner - nu är stjärnan hemlös

Delonte West under sin tid i Boston Celtics.
Foto: ELISE AMENDOLA / AP
Den förre NBA-stjärnan är i dag hemlös.
Delonte West har även spelat för Cleveland, Dallas och Seattle (i dag Oklahoma Thunder) i NBA.
Foto: STACY BENGS / AP FR170489 AP

Han tjänade drygt 150 miljoner kronor under sina åtta år i världens bästa basketliga.

Nu lever Delonte West, 36, på gatan.

Flertalet profiler vädjar till NBA om hjälp efter att ett klipp på West fått stor spridning.

”Det här krossar mitt hjärta”, skriver Justin Forsett på Twitter.

Under åtta säsonger representerade guarden Delonte West NBA-klubb som Boston Celtics, Cleveland Cavaliers och Dallas Mavericks. 

Totalt tjänade han drygt 150 miljoner kronor under sin karriär, men de senaste åren har rubrikerna om 36-åringen handlat om helt andra saker än basket. Redan 2016 kom de första uppgifterna om att West levde som hemlös och att han setts tiggande på gatan. 

Ett par år tidigare diagnostiserades han med en bipolär sjukdom och dömdes till åtta månaders husarrest och 40 timmars samhällstjänst för olaga vapeninnehav.

Nu sprids ett klipp på den förre basketspelaren på sociala medier. I klippet syns en rejält upprörd West sitta i bar överkropp på gatan. 

Något som fått basketvärlden att reagera starkt.

Vännen: ”Jag mår fysiskt illa”

Och nu vädjar flertalet profiler till basketligan.

”Jag hoppas verkligen att NBA hittar ett sätt att hjälpa Delonte på”, skriver Boston Celtics-reportern Tom Westerholm på Twitter. 

”Det här krossar mitt hjärta”, skriver den förre NFL-spelaren Justin Forsett.

NBA-spelaren Jameer Nelson, som för tillfället är free agent, har skrivit ett långt inlägg om de chockerande bilderna på den förre basketspelaren.

”Jag mår fysiskt illa efter att ha sett videon på Delonte. Allt vi kan göra är att be för honom och hans familj och hoppas att han får den hjälp han behöver. Mental ohälsa är något som många kämpar mot, ibland utan att veta om det förrän det är för sent. Jag vet inte exakt vad som har hänt med DWest, men han vet att jag stöttar honom och kommer göra allt för att han ska komma ur det här”, skriver han.

Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat - här kan du även få nyheter om dina lag direkt i Messenger.