Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

VM 2022: Speltips inför dagens matcher i VM

Expressens tipsredaktion storsatsar på fotbolls-VM.

Med AMROUNIS VM-SPEL får du experten Jonas Amrounis tips och analyser inför samtliga matcher under turneringen.

I dag levererar experten speltips inför följande matcher:

✓ Kamerun - Serbien 

✓ Sydkorea - Ghana

✓ Brasilien - Schweiz 

✓ Portugal - Uruguay 

Speltips Kamerun – Serbien

Både Kamerun och Serbien lämnade sina premiärmatcher i mästerskapet med förluster. För att hoppet ska leva inför sista omgången behöver man minst en poäng men helst en seger. 

ör Kamerun väntar Brasilien i den sista omgången och då kan man inte förvänta sig att få någonting gratis. Deras bästa chans för avancemang är att plocka tre poäng i det här mötet vilket bör spegla deras taktiska val.

Kamerun gjorde en bra första halvlek mot Schweiz och var närmast ett ledningsmål. Forwardstrion med Toko Ekambi, Choupo-Moting och Mbuemo såg livliga ut men kunde inte få in bollen. Lagen släppte sedan in ett tidigt mål i den andra halvleken och efter det skapade man knappt någonting. Det var som att luften gick ur laget. Man fick ett väldigt långt lag, lagdelarna satt inte ihop vilket gav Schweiz ytor för kontringar.

Serbien ställdes mot ett skarpt Brasilien. Man lyckades med att stå emot i första halvlek men till slut kunde man inte freda sitt eget mål längre. Serbien stod upp bra och lyckades hålla resultatet till 0-2 till slut.

Det är en match som betyder mycket för båda lagen. Serbien har mer spets i truppen med namn som Mitrovic och Milinkovic-Savic. Deras lag är bättre organiserat defensivt och i slutändan tror jag att man löser den här uppgiften. Serbien att vinna spelas till 1,75.

Jag vill också lyfta kortspelet då det är två lag som går in hårt i tacklingarna. Jag skulle inte bli förvånad om vi får se en utvisning i den här matchen.

Kortlinan ligger just nu på 4,5, övern ger 1,90.

Spelförslag

Serbien att vinna.

Odds: 1,75

Över 4,5 kort i matchen.

Odds: 1,90

ANNONS: Lämna in expertens spel 

Speltips Sydkorea – Ghana

Både Sydkorea och Ghana kan ta med sig positiva saker från första omgången av gruppspelet. Sydkorea var laget som ville framåt i kryssmatchen mot Uruguay i premiären.

Man lyckades inte luckra upp Uruguays försvar men det fanns bra tendenser offensivt. Mot Ghana kommer man att få mer utrymme för spelare som Son att operera på. Ghana föll med 2-3 mot Portugal i sin match men man stod upp bra och fick emot sig en billigt dömd straff. Ghana visade i genrepet mot Schweiz att man är farliga i kontringsspelet och på fasta situationer. Med tanke på hur gruppen ser ut är kryss ett resultat som gör att båda lagen lever inför den sista omgången men för Sydkorea väntar Portugal, det är tydligt att det är den här matchen man behöver vinna för att det ska bli något avancemang.

Det är två lag med en hel del offensivt skickliga spelare. Skulle det bli ett tidigt mål kan vi få se en öppen och fartfylld tillställning.

Mållinan i matchen är satt efter vad lagen presterat i sina kval och att båda skulle vara relativt nöjda med ett kryss men jag har svårt att se det. Då behöver Sydkorea besegra Portugal i den sista omgången medan Ghana måste vinna mot Uruguay.

Det här är den på papperet enklaste matchen i gruppen för båda lagen. Över 2,5 mål i matchen spelas till oddset 2,62.

Spelförslag

Över 2,5 mål i matchen.

Odds: 2,62

ANNONS: Lämna in expertens spel 

Speltips Brasilien – Schweiz

Både Brasilien och Schweiz lämnade premiären med segrar. Brasilien gjorde det på ett betydligt mer övertygande sätt även fast det nog får benämnas som en Pyrrhusseger.

Neymar tvingades kliva av planen skadad och är nu osäker inför resten av mästerskapet. Det tycks finnas oändligt med offensiv talang i den brasilianska truppen men Neymars stjärnstatus gör att tappet blir stort inför åtminstone resterande del av gruppspelet.

Schweiz övertygade inte alls trots laget vann mot Kamerun. Precis som i genrepet mot Ghana släppte man till alldeles för mycket målchanser, framför allt i den första halvleken. 

Offensivt saknades det skärpa i den sista tredjedelen.

Brasilien spelade med en väldigt offensiv balans i matchen mot Serbien. I den här matchen förväntar jag mig ett mer konservativt Brasilien med mer fokus på försvarsspelet. Avancemanget skulle i princip vara säkrat vid ett kryss. Ett kryss är inget dåligt resultat för Schweiz heller som kommer att behöva inrikta sig på att spela försvarsspel. När man väl vinner bollen vill man dra ner tempot i matchen.

Mållinan i matchen ligger just nu på 2,5 vilket känns högt. Under 2,5 mål i matchen ger 1,93 gånger pengarna.

Spelförslag

Under 2,5 mål i matchen.

Odds: 1,93

ANNONS: Lämna in expertens spel 

Speltips Portugal – Uruguay

Portugal såg förvånansvärt uddlösa ut framåt i matchen mot Ghana. Det lossnade först efter att man gjort 1-0 på straff i den andra halvleken.

Det var när Ghana hade flyttat upp sina positioner vilket gjorde det lättare för Portugals skickliga anfallsspelare. Det mest anmärkningsvärda från Portugals premiär var att Milans anfallsstjärna Rafael Leao fick ta plats på bänken från start.

Han hoppade in senare och gjorde mål och frågan är om Santos kan ha kvar honom på bänken även den här gången?

Uruguay fick mycket kritik utifrån efter sin insats i premiären. Det var ett väldigt en väldigt destruktivt matchplan man gick in med till den matchen. Det fanns ingen vilja att anfalla överhuvudtaget. Ytterbackarna tog inte en enda överlappslöpning och man hade konstant sju man bakom bollen vid varje anfall. Uruguay skapade knappt en riktigt het målchans på hela matchen. Vi kan nog räkna med ett liknande scenario i dagens match med ett Uruguay som ligger lågt i väntan på kontringslägen. Ett kryss skulle inte vara något dåligt resultat för något av lagen egentligen. För Portugal skulle ta göra att man leder gruppen inför den sista omgången och för Uruguay innebär det att en seger mot Ghana skulle ta laget vidare till slutspel.

Oavgjort i matchen spelas till oddset 3,29.

Spelförslag

Oavgjort i matchen.

Odds: 3,29

ANNONS: Lämna in expertens spel