Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

VM 2022: Speltips inför dagens matcher i VM

Expressens tipsredaktion storsatsar på fotbolls-VM.

Med AMROUNIS VM-SPEL får du experten Jonas Amrounis tips och analyser inför samtliga matcher under turneringen.

I dag levererar experten speltips inför följande matcher:

✓ Qatar - Nederländerna

✓ Ecuador - Senegal 

✓ Iran - USA 

✓ Wales - England 

Speltips Qatar – Nederländerna

Qatar har fått agera slagpåse i den här gruppen. Efter att ha blivit fullkomligt utspelade i premiären mot Ecuador så stod laget för en bättre prestation mot Senegal och skapade tillräckligt för att få med sig poäng från matchen. Det räckte inte till slut då försvaret var för svagt men man kunde se i spelet vad som gjorde Qatar till asiatiska mästare 2019.

  Nederländerna kan inte beskrivas som något annat än en besvikelse hittills. Laget har visserligen fyra poäng och ser ut att jogga vidare från gruppen men man hade svårt att bryta ner Senegal och mot Ecuador ville man inte anfalla. Frenkie De Jong som brukar hämta bollen i backlinjen och avancera med boll genom lagdelar valde alltid sidled eller bakåt vilket var en tydlig indikation på vilka taktiska direktiv som delats ut inför matchen. Förhoppningsvis får se ett mer offensivt Nederländerna den här matchen för när man släpper på handbromsen är det här är ett väldigt roligt lag att titta på. En av få ljusglimtar för Nederländerna har varit PSV:s superstjärna Cody Gakpo. Han håller på att få sitt internationella genombrott på den stora scenen.

Han har nätat i båda matcherna och är en het kandidat till att hitta in i målprotokollet även i dagens match.

  Mycket talar för att vi får se ett mer offensivt Nederländerna då det kan krävas seger för att säkra gruppseger beroende på hur det går i den andra matchen i gruppen. Qatar har inte heller något att förlora och vill säkerligen bjuda hemmapubliken på någonting i form av anfallsspel och mål. 

Över 3.0 mål Asian spelas till oddset 1,87.

Spelförslaget

Över 3.0 mål Asian i matchen.

Odds: 1,87

ANNONS: Lämna in expertens spel

Speltips Ecuador – Senegal

Ecuador har varit det stora utropstecknet i gruppen. Laget imponerade i det sydamerikanska kvalet och tog sig välförtjänt vidare till mästerskapet.

Ecuador är alltid svårbedömda i kvalspelet på grund av deras enorma fördel på hemmaplan i och med den höga höjden. En indikator på hur bra man spelat brukar vara bortaspelet. Plockar man många poäng på bortaplan blir man att räkna med i mästerskapet. Det här är en spännande generation som Ecuador fått fram med majoriteten av laget under 25 år. Den stora stjärnan Enner Valencia fick kliva av skadad senast och är osäker till spel för Ecuador. Han har stått för lagets samtliga mål i VM hittills.

Baserat på oddsrusningen som varit på Ecuador senaste dagarna så kommer han dock att komma till spel.

Senegal stod upp bra mot Nederländerna i premiären och vann välförtjänt mot Qatar förra omgången. En seger här skulle ta laget upp och förbi Ecuador i tabellen. Offensivt har det saknats spets med Mané borta. Anfallsspelet har inte inga tydliga riktlinjer men mycket av spelet går via Watford-stjärnan Sarr.

Ecuador kan spelet på krysset från start då man är vidare på det resultatet. Det är Senegal som kommer att tvingas till en forcering i andra halvlek om det fortfarande är mållöst. Det skulle vara förödande för Senegal om man släpper in det första målet och jag ser inte laget ta några onödiga risker i den första halvleken.

Därför känns spelet oavgjort i halvtid till oddset 1,98 högintressant.

Spelförslag

Oavgjort i halvtid.

Odds: 1,98

ANNONS: Lämna in expertens spel 

Speltips Iran – USA

Det har pratats mycket om den här matchen av alla andra skäl utom fotbollen. På planen är det två lag som vuxit allt eftersom. Iran var horribelt i premiären mot England då man såg tagna ut av stundens allvar. All politisk press som ligger på laget utifrån tycktes påverka spelarna. I den andra matchen mot Wales var det samma Iran som vi lärt känna senaste året. Det var ett hårt jobbande lag som var skickliga i kontringsspelet och tunga att möta på fasta situationer. Forwardsduon Taremi och Azmoun håller hög klass i det här mästerskapet.

Deras förmåga att hota både i djupled, kombinationsspel och inlägg gör Iran till ett ständigt hot framåt. Båda är dessutom väldigt jobbiga att möta för försvararna med sin fysiska närvaro.

USA lider av att man inte har en utpräglad målskytt i laget. Både mot Wales och England tog man sig fram till straffområdet gång på gång men väl där saknades det idéer och när väl inspelen kom så saknades det någon i boxen. Deras mittfält med Musah, McKennie och Adams håller hög klass och är deras klart bästa lagdel. Med tanke på styrkan som USA besitter på mittfältet i framförallt duellspelet så räknar jag med att USA kommer att styra matchbilden. Det är dessutom USA som måste jaga en seger då Iran tar sig vidare på ett oavgjort resultat.

USA måste framåt och Iran är livsfarliga i kontringsspelet. Matchen kommer att öppna upp sig vid någon tidpunkt i matchen och då tycker jag att mållinan på 2.0 mål känns låg. Över 2.0 mål Asian spelas till oddset 1,79.

Spelförslag

Över 2.0 mål Asian i matchen.

Odds: 1,79

ANNONS: Lämna in expertens spel

Speltips Wales – England

Jag tror och hoppas att vi får se ett mer framåtlutat England den här matchen. Mot USA var man väldigt försiktiga och spelade mer i sidled än framåt. Tränaren Southgate har haft en förkärlek för att vara väldigt baktung i sitt sätt att spela fotboll. Det är alltid flera spelare på rätt sida av bollen och uppbyggnadsfasen av spelet kan gå väldigt långsamt. England ska vara glada över att det slutade 0-0 mot USA men en del av mig kan inte låta bli att tycka att man förtjänade förlusten med tanke på hur fegt laget spelade.

England har en av turneringens bästa trupper men spelar som en underdog.

För Wales del dog i princip drömmarna om ett avancemang när man föll mot Iran i slutminuterna förra omgången. Målvakten Hennessey är avstängd efter det röda kortet han ådrog sig mot Iran. Wales kan fortfarande blanda sig in i toppstriden men då krävs en storseger mot England. England har koll på förutsättningarna och vet att det räcker med ett kryss. Vi kan med andra ord förvänta oss ett England som inte kommer vara speciellt anfallsglada. Fokus blir på fasta situationer och kontringsspelet.

England är det mer spelskickliga laget och förväntas hålla i bollen, frågan är bara hur pass högt och tidigt Wales vågar sätta upp pressen för att få fart på matchen.

England har mer spets på samtliga positioner och skulle behöva stå för något i likhet med vad man presterade mot USA för att det ska bli match av detta.

Jag tror att vi får se en bättre insats i kvällens möte och väljer att spela England -1,5 till oddset 2,43.

Spelförslag

England -1,5 handicap.

Odds: 2,43

ANNONS: Lämna in expertens spel

Annons | Svenska spel sport & Casino AB

Få 100 kr i bonus – bli kund och spela på sport!
Den som vet mest, vinner mest.
Åldersgräns 18 år. Stödlinjen.se
Till Oddset