Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Vassa fyndet ställs mot ligans sämsta defensiv

Allsvenskan Fantasy är i full gång. 

Men vem är helgens bästa kapten? 

Och vilka är fynden som kan ge löneutrymme för ditt lag att växa? 

SportExpressens expert Jonas Amrouni har svaren, häng med! 

■■ Fantasy är spelet som tagit sportintresserade med storm senaste åren. Det har blivit allt mer populärt i Sverige och framförallt för Allsvenskan. Som Fantasy-spelare finns det många saker att ta hänsyn till. Formen på laget, hur ser spelschemat ut, vad kostar spelaren och hur mycket poäng producerar han i form av fantasy-attributer så som assist, mål och hålla nollan.

■■ Inför helgens matcher har jag plockat fram två fynd och två tänkbara kaptener att ha med sig som förhoppningsvis ska underlätta för just ditt lag i kampen mot vänner, fiender eller helt okända fotbollsnördar.

”Kommer finnas mer ytor för Alm” 

OMGÅNGENS KAPTENFÖRSLAG

Astrit Selmani (Hammarby) Pris 10,5

Selmani var Hammarbys stora värvning inför säsongen och är en av favoriterna till att ta hem skytteligan. Hammarby möter Mjällby på hemmaplan och med tanke vilka vapen Hammarby har offensivt kan vi förvänta oss mål framåt. Samtliga offensiva Hammarby-spelare är en bra lösning, men bäst till ligger måltjuven Selmani.

Rasmus Alm (Elfsborg) Pris 8,0

Tanken är att Rasmus Alm ska axla rollen som en bärande spelare och ledare för Elfsborg den här säsongen efter att Jesper Karlsson lämnat. Man räckte inte till mot Djurgården men mot ett offensivt Varberg kommer det att finnas betydligt mer ytor för offensiva spelare som Alm. Som kapten är han dessutom relativt billig till 8,0.

”Han möter ligans sämsta lag” 

OMGÅNGENS FYND

Romain Gall (Örebro) Pris 6,0

Gall är en poängsspelare som aldrig fick det att lossna riktigt i Malmö. I Sundsvall öste han i mål och assist. Nu hoppas han få en nytändning i Örebro och premiären mot Göteborg gav mersmak. I veckans omgång ställs Örebro mot Östersund som kan vara ligans sämsta lag, åtminstone defensivt.

Erick Otieno (AIK) Pris 5,6

Otieno har använts flitigt på försäsongen både som högerback och vänsterback men även som vänsterytter. I premiären levererade han inte bara defensivt utan gång på gång var det han som tog sig upp i anfall medan Lustig på högerbackspositionen stannade kvar i backlinjen. Hans prestation i premiären lovar för mer framöver.