Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Världsstjärnan rundar hela fältet – spikas här

Foto: OLLE SPORRONG

Grand National du Trot står på schemat denna söndag och världsstjärnan Cleangame gör en intressant start. 

Det är också dagens High Five-lopp där vi också har en jackpot på fem miljoner kronor. 

Här är allt du behöver veta inför söndagens stora slag. 

Häng med!

Det är Vincennes stora bana som gäller och 18 startande hästar är utspridda över tre volter. Grunddistansen är 2850 meter och hästarna har kvalat sig in till denna final under året genom att delta i olika lopp på andra banor runt om i Frankrike. Det är 25 meters tillägg vid 385.000 euro intjänat och 50 meter vid 677.000 euro. Detta gör att vi har åtta hästar på start, nio hästar på 25 meters tillägg och en ensam häst jagande från 50 meter…

Och ensam på bakersta volten står 18 Cleangame. Jean-Michel Bazires hingst har hunnit bli nio år gammal och närmar sig 20 miljoner kronor insprunget. Han hade fem raka segrar innan han galopperade i Nantes senast. Han är visserligen en lite skör häst, men Nantes bana är inte alls jämförbar med Vincennes, och då gick han också med skor i fram. Denna gång blir det barfota runt om. Hästen är behandlad efter senast och jag kan lova att Bazire inte hade tagit ut hästen om han inte hade känt att han var redo för en topprestation. Han vann detta lopp 2019 med samma förutsättningar som i dag och jag tror han kommer runda hela fältet till seger igen. High Five är en spelform som kan ge bra betalt även när favoriten vinner. När Face Time Bourbon vann Prix de Bretagne (1,30 i vinnarodds) betalade rätt High Five-kupong fortfarande ut över 100.000 kronor. Med detta i ryggen väljer jag att spika Cleangame på High Five!

Klar andrahäst och det stora hotet mot min vinnare är 6 Goût Baroque. Hästen står 50 meter före favoriten och trots att han fick nöja sig med en andraplats senast tycker jag det var ett gott formbesked. Han kan leda detta väldigt länge…

14 Express Jet tränas av svenske Tomas Malmqvist och såg ut att vara på väg mot segern när han var ute på Le Mans senast. Det blev dock en snöplig galopp när han satt i ledningen i sista sväng och då var loppet förstört. Näst senast var han bra som fyra på Vincennes bakom bland andra Milliondollarrhyme och jag tycker han känns klart mest spelvärd av hästarna med 25 meters tillägg.

Jean-Michel Bazires andra häst i loppet, 7 Firello, tycker jag man ska ta på allvar. Han vann senast ett lopp på Vincennes över 2700 meter och formen är på uppåtgående. Han får Eric Raffin i sulkyn och han står mycket bra inne på den främre volten.

Till sist tar jag med 17 Eclat de Gloire. Sjuåringen har två raka segrar och tre raka pallplatser. Han står bra inne på volten, bara 17.000 euro från att stå med 50 meters tillägg. Han har faktiskt aldrig missat att vara topp fem vid någon av sina 14 starter på Vincennes. Jag tror det kan bli svårt att vinna, men han är en given häst att ha med på lappen!

 Rank: 18-6-14-7-17.

Annons | Svenska spel sport & Casino AB

Få 100 kr i bonus – bli kund och spela på sport!
Den som vet mest, vinner mest.
Åldersgräns 18 år. Stödlinjen.se
Till Oddset