Vann 50 miljoner – har hittats efter lång jakt

En dansk kvinna i 30-årsåldern vann 50 miljoner danska kronor på lotto.

Först nu har Danske Spil hittat henne – efter två månaders intensiv jakt och upprepade efterlysningar.

– Jag hade kupongen liggande i plånboken, säger danskan enligt Ekstrabladet.

Kvinnan hade sju rätt av sju möjliga på sin Lyn Lotto-kupong den 24 oktober. Därefter följde en lång jakt på kvinnan, som enligt Ekstrabladet bor någonstans i Köpenhamn.

I mitten på oktober gick Danske Spil ut med en officiell efterlysning. Men det räckte inte för att hitta vinnaren av den fjärde största lottovinsten i Danmarks historia.

"Jag ringde mamma och storgrät"

Därför gick man i helgen ut med ytterligare en uppmaning. Då gav sig kvinnan tillkänna och förklarade anledningen bakom sin tystnad.

– Jag såg en artikel om vinsten på webben, och då kom jag att tänka på att jag hade kupongen liggande i min plånbok i väskan, säger kvinnan enligt Ekstrabladet.

Kvinnan ringde sin mor och berättade om den glada nyheten.

– Jag storgrät. Jag var tvungen att bedyra för henne flera gånger om att det var positiva nyheter, säger kvinnan.

Kvinnan har inte alltför högflytande planer för de 50 miljoner danska kronorna som hon kan räkna in i och med den upphittade kupongen.

– Jag kommer säkert att fortsätta att arbeta. Men jag tillbringade större delen av söndagen med att googla resor i business class och lägenheter med minst sex rum. Jag ska verkligen njuta av vinsten och känna av den, säger kvinnan.

 

Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde, sportälskare?

Följ SportExpressen på Facebook och Twitter – för en ännu större tillgång till de senaste och viktigaste nyheterna från sportvärlden.