Vann 1,3 miljoner i SM: ”Ska överraska tjejen”

Publicerad

Hans spelstil var något annorlunda – och det betalade sig rejält.

För sin förstaplats i Svenska Spels poker-SM online får ”flooshen” 1 282 203 kronor.

– Nu ska jag överraska tjejen. Hon vet inte ens om att jag spelat. Det blir kul, säger vinnaren från Stockholm som vill förbli anonym.

Trots att SM inleddes för över en vecka sedan har vinnaren lyckats hålla sitt deltagande hemligt för sin flickvän. Kanske var det rätt taktik. För nu kan ”flooshen” titulera sig svensk mästare i poker efter imponerande spel turneringen igenom.

– Det känns skönt. Jag är nöjd med mitt spel. Jag tycker att jag spelat bra hela turneringen och jag har inte legat sämre än 24:a sedan den tredje timmen, säger ”flooshen” i sin vinnarintervju med Rikard Åberg, Magdalena InDeBetou och Per Linde i Svenska Spels program Pokerstudion.

Inför finalbordet var det dock ”Pkrmon” som ledde och det var också han som hamnade heads up med flooshen efter att en vilt kämpande ”ibogatrix” tvingats kliva av på en tredjeplats.

I den avgörande handen skickade ”flooshen” in såsen med ess-nio på floppen knekt-åtta-sju och fick syn av ”Pkrmon” med ess-knekt på handen. Ett struligt läge, men efter en åtta på turn var det klart.

– Det kändes bra när åttan kom… Jag får ursäkta, jag är sjukt trött, säger flooshen som spelade lite annorlunda jämfört med de andra på finalbordet.

– Jag vet inte. Ärligt talat så har jag fått lite information om hur alla spelar, så det är väldigt mycket standardgrejer med trebetar innan. Det känns löjligt att alla ska göra likadant.

För segern fick han 1 282 203 kronor och en del av dem kommer att gå till att överraska flickvännen.

– Hon vet inte ens om att jag spelat. Det blir kul.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag