Vändningen: Han får heta som PL-laget

Tottenhamsupportern David Lind ser till slut ut att få igenom sitt namnbyte.
Foto: Privat
Foto: ESPA PHOTO AGENCY/CSM/SHUTTERSTOCK / ESPA PHOTO AGENCY/CSM/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK

David Lind från Kumla ville byte namn till Tottenham. 

Men fick avslag från Skatteverket.  

Nu verkar namnhistorien få ett lyckligt slut. 

– Det känns nästan som att göra mål på övertid, säger den hängivne Spurs-supportern. 

Den minst sagt udda historien om Tottenhamsupportern David Lind fick i somras global spridning. 

Det hela började med att spelbolaget Svenska Spel drog i gång kampanjen ”Searching for Tottenham”, med målet att hitta en svensk person med namnet ”Tottenham” i passet. 

David Lind från Kumla valdes ut som vinnare – och uttryckte sin stora glädje över att laget i hjärtat nu även skulle få sin plats i passet. 

”Är helt sjukt egentligen” 

Ett jubel som David Lind snabbt skulle få sätta i halsen. 

Svaret från Skatteverket blev nämligen nej. 

– I avslaget står det att ordet Tottenham inte är förenligt med det svenska namnskicket, vilket jag inte förstår. Det vore bra med en advokat som kan hjälpa till. För det här är helt sjukt egentligen. Det finns liksom ingen förklaring, sa en upprörd David Lind till SportExpressen då. 

Fram tills tidigare denna vecka.

När det stod klart att Newcastle-supportern Rolf, numera Rolf Lennart Newcastle, fått igenom sin överklagan i kammarrätten. 

”Framför allt känns det rättvist”

När SportExpressen når David Lind dagen efter har han redan noterat kammarrättens beslut och återigen skickat in en ansökan om namnbyte till Skatteverket. 

– Jag har väntat på det. Jag vet också att flera har överklagat och tagit det här vidare. Framför allt så skulle jag säga att det känns rättvist, säger David Lind.  

– Jag trodde att den här dagen skulle komma. Men nu har det tagit så långt tid att jag trodde att de runnit ur sanden litegrann. Sedan såg jag det här i går och då skickade jag in en ansökan direkt. Det var min plan, att ha lite is i magen. 

”Det bästa Newcastle gjort”

Hade du nästan hunnit ge upp hoppet? 

– Nej, inte helt. Jag har pratat om det här med olika personer jag känner nästan varenda dag. Men det var så klart jättekul att han fick igenom namnet. Det var ju Newcastle också. Det bästa det laget har gjort den här säsongen. 

Hur mår du nu? 

– Att det går igenom nu är nästan som att göra mål på övertid. Jag hade inte räknat med det så när det kommer nu är det så klart extra skönt. Plus att det är rättvist också. Det var ju orättvist eftersom andra fått göra det tidigare men inte jag.Astrits Tottenham-hån av Hammarby efter SM-guldet