Upprepa inte det klassiska misstaget

Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN

Zlatans närvaro hade moppetrimmat de andra spelarna.

Undvik klassiska misstag med mästerskapsbetting.

Målsnålt som vanligt i EM-premiären?

Äntligen där. Premiärmatchen i EM som skulle ha spelats för ett år sen. Haft riktigt bra feeling för Sverige under delar av det här året, men tvekar nu. Det blir ingen sommar -94. Glad om det snuddar vid surret VM 2018.

Zlatan på plan hade inte varit en game changer för Sveriges sportsliga slutresultat. Men hans närvaro i truppen hade trimmat upp övriga svenska spelare med 10-15%. Det är skillnaden mellan ett okej EM och supersuccé. Så synd.

Största misstaget man gör under mästerskapsbetting är att man går ut för hårt. Övertaggad. Se det som diskus i stället. Först finteknik. Sedan kraft i stämbenet. 

  

Vis av erfarenhet:

√ Försök inte hitta spel i varje match första helgen. Spelbolag och syndikat har också gjort EM-läxan. Är sällan överodds på vanligt matchodds på så analyserade matcher.

√ Börja inte med för stora insatser. Kommer man snett på det från start så ska man jaga egen förlust. De spelen har inte bättre kvalitet. Mjukstarta och växla upp när ni känner ni är i ”zonen”.

√ Glöm inte detaljerna. Normalt ett värdland. Nu flera länder med fördelaktiga hemmamatcher. Luras inte av vilka som står som ”hemmalag”. 

√ Pallar de unga spelarna sitt första mästerskap? Publik igen. Oväntad nervositet?

√ Efter första omgången. Kolla slutspelsträdet. Vill man slippa grupptvåa eller potentiell bästa trea. Hur ser vägen fram ut?

  

Franska Öppna har finalhelg. 

Herrarnas semis på fredag och final på söndag. Damernas final på lördag.

NHL-hockeyn är framme vid ”semifinaler”. 

Någon av skrällarna Montreal eller Islanders som får lyfta bucklan?

BORGS TRE EM-SPEL I HELGEN

1. FREDAG. Turkiet – Italien. Premiärer målsnåla, men Turkiet både ger och tar i tävlingsmatcher samt denna version av Italien fint offensiva. Ö2.5 mål 2,40 gillas mycket!


Spelstopp: 21.00.


2. LÖRDAG. Belgien – Ryssland. Favorit i fara! Matchen i St Petersburg med 34 000 på läktaren. De Bruyne vilar första? +0.5 (X2) Ryssland 2,21 bra spel och rensar på stryket!


Spelstopp: 21.00.


3. SÖNDAG. England – Kroatien. England nästfavorit till titel och matchen på Wembley. För stora favoriter mot ett rutinerat och nu vaknande Kroatien. Krysset 3,90 en söndagsstek!


Spelstopp: 15.00.