Underspelet känns väldigt spännande

Två av tre spel satt förra veckan och trots Blackburns forcering så stannade vi ett mål ifrån trippelscoop.


Alltid lika frustrerande när man är nära men det är bara att tugga på.


Som Dybban brukar säga, spel är ett maraton och inte en sprint.

■■ Däremot så sprintade en ensam vinnare till 10 mille på Stryktipset senast. Otroligt snyggt att sätta den raden då egentligen bara en favorit vann.

Nu på lördag är det 15 miljoner i 13-rättspotten och jag tänkte inleda med ett enda enkelt tips inför detta.


Våga välja bort favoriter helt.


■■ De allra flesta har svårt att inte kryssa i favoriter. Men det finns två enkla anledningar till att du borde göra det för att vinna pengar i längden.


Du spelar mot andra spelare som överstreckar favoriter. För att inte göra samma rader som gubbarna i lokala spelkiosken så borde du leta efter de sämsta favoriterna enligt tycke och ta bort eller spika emot. 


Hela 25% av utdelningen på stryktipset ligger i 10-rättspotten en vanlig omgång. Spelar vi rader som inte ger utdelning på 10 rätt, så mister vi dessa pengar. Det blir då väldigt svårt att vinna i längden. 


Men nu till det viktigaste. Trippeln.. Odds: 8,55


Liverpool - Southampton


Liverpool ställde upp med en del reserver i champions, men förvånande nog fick både Mane och Salah över 70 minuter. Fin form på de röda och när allt stämmer så är de omöjliga. Men samtidigt är spelschemat tufft och det har kommit en del plumpar i Klopps protokoll. 


Saints har efter en knackig start börjar göra bättre resultat. Försvaret har varit stabilt och de har nollat både West Ham och framför allt Man City på bortaplan. 14 mål insläppta i ligan och det är bara fyra lag som varit bättre defensivt. 11 mål framåt är sämre med endast Norwich som gjort färre. Inga större skadeproblem och en veckas vila för bortalaget innan denna match.


Mycket talar för att Southampton kommer försöka hålla ner tempot och inte låta Liverpools front-trio härja fritt. Jag tycker att underspelet känns väldigt spännande. 


Spel: Under 3,5 mål @ 1,82

ANNONS: Lämna in expertens spel


Brentford - Everton


Rent spelmässigt och på den underliggande statistiken så är Brentford en av de största positiva  överraskningarna denna säsong. De har haft noll respekt för motståndarna och nästan alltid mycket chanser. På slutet har de dock släppt till mer än tidigare och tunga förluster mot konkurrenter på den undre halvan har blivit resultatet. Det finns vissa avbräck, men viktigt är att hela centrallinjen med Jansson, Nørgaard, Janelt och Toney är på planen. 


Everton har stora problem. Det kommer stå ett helt annat lag som står på planen än i början av säsongen. Skador och avstängningar innebär att Mina, Gomes, DCL, Davies, Richarlison, Holgate, Allan, Gray och Doucoure troligtvis är borta allihopa. Den försiktiga avvaktar startelvor men Toffees kommer hursomhelst få en extremt tuff bortamatch på Community Stadium. 


Spel: Brentford till 2,31

ANNONS: Lämna in expertens spel


Huddersfield - Middlesbrough


Det tredje spelet i trippeln hittar vi i The Championship. Hudds tar emot Boro’ den klassiska tiden 16.00 en lördag som även blir en intressant match på Stryktipset. 


Huddersfield har startat säsongen över alla förväntningar. De ligger precis utanför kvalplats och har slagit både WBA och Sheffield United. Nu har de dock haft en del medstuds och med en del tuffa skador på bland annat  toppforwarden och den defensiva stommen Hogg gör att tränaren Corberan har lite att tänka på. Senast mot QPR så förlorade de rättvist efter ett sent mål av Luke Amos. 


Middlesbrough har fem raka utan vinst och det börjar bli bråd tid för norra Englands stolthet om de ska nå minst kvalplats. Boro’ har dock vunnit expected goals i alla dessa matcher och är faktiskt det lag som sprungit mest under den underliggande statistiken av alla i ligan. Detta brukar jämna ut sig och jag har en känsla av att det är bra läge för en tvåa i match nummer åtta. 


Spel: Middlesbrough pengarna tillbaka på oavgjort till 2 ggr. 

ANNONS: Lämna in expertens spel


Helgens trippel

Liverpool - Southampton u3,5: 1,82

Brentford - Everton  1: 2,35

Huddersfield - Middlesbrough: 2 dnb

Totalodds: 8,55


Helgens chips och dip…


… Magiska events i Poker-SM. På fredag ska jag och ”Giganten” streama när vi spelar farfarseventet mörkpoker. Otrolig prestige i detta men kanske ännu mer på lördag. Det är då min bästa disciplin, Omaha 6-max. Efter att ha vunnit WPT i höstas så är väl SM ingen match? 


… Till slut fick Ole Gunnar lämna sin post som tränare för United. Direkt efteråt vann United borta mot Villarreal men spelet såg fortsatt hackigt ut. Nu vänta ligaledarna Chelsea på Stamford Bridge i helgens fetaste match i Premier League. Min analys? Oddset lär stiga på Cfc från 1,6, men sen går de och vinner till slut ändå. 


… Stryktipspodden har siktat in sig på att bli ensamma på 13 rätt när 15 miljoner i jackpot väntar på oss under Lördagen. Missa inte avsnittet på youtube eller där poddar finns!


… I Allsvenskan turas lagen i toppen om att göra bort sig när man kan koppla greppet om guldet. I helgen kan det avgöras och för minst en av Elfsborg och AIK tar drömmen slut när dessa bägge drabbar samman på Borås Arena under måndagen.


… Helgen avslutas i Madrid där marängerna får besök av Sevilla i en riktigt häftig toppmatch i La Liga. Real Madrid leder ligan just nu men Sevilla passerar de vita med en seger. En klockren avslutning på en superfin helg!