Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Underskattade Brighton tippas

Foto: PETER CZIBORRA / BILDBYRÅN

Chelsea repar sig inför London-derbyt.

Högt värde i ett underskattat Brighton.

■■ Jag väljer att rikta mitt fokus mot SHL och Premier League på dagens kupong. Dagens bästa spel plockas från den tidiga matchen i Premier League. Jag tror att vi får se ett betydligt bättre Chelsea än vad vi fick se mot Watford. Det var stundtals direkt svagt. Lukaku fick komma in från bänken igen men den här gången fick han dryga halvtimmen på sig.

Det är inte otänkbart att vi får se honom start i dag. Allting ner till 1,65 håller jag som spelvärt.

■■ På Bomben gillar jag Växjö-sidan som grund att bygga kupongen runt. Växjö har tajtat till defensiven senaste två matcherna och saknar viktiga offensiva pjäser så räkna inte med något målfyrverkeri. Frölunda ska ses med toppchans hemma mot Linköping, där kan man chansa med höga målsiffror i hemmalagets favör. Oskarshamn och Färjestad är två lag som varit involverade i en hel del målrika tillställningar. 

Det är svårt att gå emot Oskarshamn just nu även om Färjestad har ett bättre lag på papperet.

Matchlistan

West Ham – Chelsea 2

West Ham dominerade mot Brighton men valde att bevaka 1-0 istället för att avgöra matchen och blev också straffade. Chelsea gjorde säsongens sämsta insats när man slog Watford.

Malmö FF – Halmstad 1

Malmö har allting i sina egna händer men man möter ett Halmstad som är i poängbehöv för att undvika kval. Christiansen har gett positiva besked om att spela inför mötet. Lutar åt ettan.

Frölunda – Linköping 1

Max Friberg är aktuell för spel igen för Frölunda efter skada. Frölunda fick med sig en poäng från den svåra bortamatchen i Luleå tidigare i veckan. Deras powerplay ser fortsatt sylvasst ut.

Oskarshamn – Färjestad 1

Oskarshamn visade lagmoral när man vände mot Djurgården i den sista perioden i torsdags. Det är ett lag som aldrig ger upp och jobbar för varandra. Färjestad har Lindqvist tveksam inför.

Växjö – Timrå 1

Växjö tog en viktig seger i torsdags för att bryta den negativa trenden som laget haft. Både Calof och Rosén är osäkra till spel för hemmalaget. Timrå visar fin form men det är en svår bortamatch...

Newcastle – Burnley 1

Viktig match för Newcastle efter poängtappet mot Norwich. Man får tillbaka Lascelles och Rithcie från avstängning medan Clark missar mötet. Burnley kommer att ligga lågt defensivt.

Southampton – Brighton 2

Hasenhüttls Southampton får inte spelet att lyfta. Laget har tre raka utan seger och även matcherna man vunnit har det varit utan att imponera. Webster och Sarmiento är osäkra för Brighton.

Wolverhampton – Liverpool 2

Liverpool vann derbyt enkelt i veckan och har sett näst intill oslagbara ut sedan förra landslagsuppehållet. Wolves har haft svårt att skapa målchanser. Firmino, Keita och Gomez missar mötet.

Watford – Manchester City 2

City tog sin tredje raka uddamålsseger när laget besegrade Aston Villa i veckan. Skadeläget är fortfarande inte optimalt med Torres borta och De Bruyne tveksam till spel. Avslag på bortaoddset.

Dagens bästa spel

West Ham – Chelsea 2

Odds: 1,73

ANNONS: Lämna in expertens spel 

Trippeln

1. West Ham – Chelsea 2

Odds: 1,73

2. Southampton – Brighton 2

Odds: 3,01

3. Frölunda – Linköping 1

Odds: 1,57

Trippelodds: 8,17

ANNONS: Lämna in expertens spel 

Bomben

A. Frölunda – Linköping

3, 4, 5 – 1, 3

B. Oskarshamn – Färjestad

1, 2, 4 – 0, 3, 5

C. Växjö – Timrå

2, 4 – 0, 1

216 rader, spelstopp 15.14

ANNONS: Lämna in expertens systemförslag 

Annons | Svenska spel sport & Casino AB

Studsar Sverige tillbaka mot Azerbajdzjan?
Den som vet mest, vinner mest.
Åldersgräns 18 år. Stödlinjen.se
Till Oddset