Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Travet chockat: Han slutade oväntat tidigt

Mästerkusken Stig H Johansson avslutar abrupt karriären som kusk.

Beslutet splittrar och chockar travvärlden.

- Det var oväntat tidigt, säger stjärnkusken Örjan Kihlström.

- Det är vemodigt, säger travexperten Thomas Nilsson.

Första segern kom med Ymers Diamant på Solvalla den 29 juli 1963. Sedan dess har Stig H Johannsson erövrat travvärlden. När han slutar gör han det som den störste genom tiderna, enligt flera kollegor. - Han är en av dem som betytt mest för travet genom tiderna. Efter bröderna Nordin är han absolut störst, säger tränarkollegan Jim Frick till SVT Sport. Även kuskstjärnan Örjan Kihlmström imponeras över hans makalösa karriär. Men han är fundersam över slutet. - Det var väl väntat att det skulle ske förr eller senare. Men jag hade nog trott att han skulle hålla på några år till, säger Kihlström.

"Vemodigt för travet"

 TV4-experten Thomas Nilsson är överraskad över dagens nyhetsbomb. - Det är typiskt Stig H att sluta så här. Han har alltid gått sina egna vägar. Nu står han på absoluta toppen av sin karriär och har inte mer att bevisa. Men jag tycker det är vemodigt för travet.