Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Werder Bremen är det roliga skrälldraget

Foto: TIMGROOTHUIS / BILDBYRÅN

Fredagen bjuder på ett rikigt lurigt Topptips med opålitliga favoriter. Spikarna är svåra att hitta, men Brentford singlas i Londonderbyt mot QPR. I Bundesliga streckas Werder Bremen ner rejält, trots den vassa insatsen mot Bayern München, och är en spännande skräll.    

• • •

ANNONS: Spela expertens 108-raderssystem 

Fredagens Topptips blir en riktigt svår nöt att knäcka då de givna spikarna lyser med sin frånvaro. Premier League, Bundesliga, La Liga och Ligue 1 finns alla med på kupongen som dryper av skrällägen. 

■■ Det bästa hittas i Bundesliga i match 4. Werder Bremen, med vår Ludwig Augustinsson i laget, har höjt sig rejält mot i fjol när de stred för kontraktet. Säsongsinledningen har visat på en helt annan stabilitet, med blott en förlust på de åtta inledande omgångarna. Här kommer de från en otroligt bra insats borta mot giganterna Bayern München där Bremen hade ledningen med 1–0 och löste en pinne i (1-1) i säsongens svåraste bortamatch. Målskytten Eggestein var ruggigt vass och jobbig att möta. 

Här gästar de inga duvungar i Wolfsburg som också inlett starkt, utan förlust hittills. Hemmalaget har dock haft ett rätt tacksamt spelschema och ändå bara vunnit tre av åtta. Werder Bremen är lite av ett hatlag för Wolfsburg som bara lyckats slå gästerna i ett av de åtta senaste mötena. I fjol vann exempelvis ett då betydligt sämre Bremen detta möte på Volkswagen Arena. 

Tvåan streckas just nu ner mot 10% och då finns det ingen tvekan om att måla på hela vägen och hoppas på bortaskrällen. 

■■ I Premier League har Crystal Palace en hel del problem i match 1. Zaha saknades senast i förlusten mot Burnley och Roy Hodgsons viktigaste (och enda?) anfallsvapen kommer inte till start nu heller på grund av corona. Dessutom är navet och kaptenen Milivojevic avstängd. 

När ett Newcastle som knappast bjuder på någon flödande offensiv kommer på besök kan vi räkna med en målsnål och tight brottardrabbning. I de senaste fyra matcherna dessa lag ställts mot varandra har det blivit totalt tre mål, det säger det mesta. Skatorna har ett bättre truppläge och får tillbaka sin bästa målskytt Callum Wilson

Favoritettan känns inte alls särskilt rolig och jag tror Crystal Palace kan bli nollat framåt igen. X2 räcker långt. 

■■ Spikarna lyser som sagt med sin frånvaro, men man är ju ändå tvungen att plocka ut ett par för att ha råd att lämna in systemet. Mitt första val landar på Brentford i match 2 i Londonderbyt hemma mot QPR. Brentford fick äntligen lite utdelning senast när det blev vinst borta mot Barnsley (1–0). Pontus Jansson och hans lagkamrater har varit dominanta spelmässigt i flera matcher nu men inte fått in bollen. Jag tror det kan lossna nu. Defensivt ser det riktigt starkt ut med ett insläppt mål på de fem senaste ligamatcherna. 

Profillösa QPR sprattlar till ibland men här är det rejäl skillnad i tyngd. Brentford kommer föra den här matchen och äga mycket boll. Skyttekung Toney avgör igen? 

SPIKEN

Brentford (match 2)

Tog en efterlängtad och rättvis vinst senast mot Barnsley. Har stor trygghet i de bakre leden. Kan det stora bollinnehavet följas upp av effektivitet framför mål så är chanserna mycket goda på vinst i Londonderbyt mot mittenlaget QPR. 


SKRÄLLEN

Werder Bremen (match 4)

Werder Bremen stod för en väldigt starkt insats borta mot Bayern München där de tog en rättvis poäng. Har höjt sig rejält jämfört med i fjol. Har fin inbördes statistik mot Wolfsburg de senaste åren och vet hur det känns att vinna på Volkswagen Arena. Till 11% är skrälltvåan självskriven på kupongen. 


FAVORIT I FARA

Crystal Palace (match 1)

Roy Hodgson har blytunga avbräck i sitt främsta offensiva hot Zaha och viktige kapten Milivojevic. Var inget vidare i förlusten mot Burnley. En tight och målsnål match att vänta hemma Newcastle. Helt öppet, med stor kryssrisk, där favoritettan kan chansas bort. 

ANNONS:
Expertens systemförslag: