Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Villareal är den givna ettan på kupongen

Manu Trigueros och hans Villareal är en stark etta på dagens kupong.Foto: CORDON PRESS / CORDON PRESS/SIPA USA SIPA USA

Topptipset 16 juni

Spelstopp: 18.59

Freiburg H. Berlin 1

Freiburg spelar med disciplin och energi och gör det mycket bra efter förutsättningarna. Har fortsatt chans att nå en EL-plats. Luften kan ha gått ur Hertha. Saknar viktiga spelare. Motivationsetta.

Halmstad Trelleborg 1

Favorittippade HBK såg bra ut på försäsongen. Viktige Dusan Djuric har mått bra av uppehållet och är redo för spel. Däremot är inte Alhassan Kamara i speldugligt skick. Får tveklöst tipset.

Villareal – Mallorca 1

Villarreal dominerade mot Celta och vann rättvist. Får tillbaka b Ruben Pena men mf Vicente Iborra är avstängd. Mallorca tar sällan poäng utanför ön. Saknar avstängde Daniel Rodriguez.

Sundsvall – Umeå 1

Nedflyttade Sundsvall har haft stor spelaromsättning men har klasspelare som Blomberg och Engblom. Nykomlingen Umeå har ny tränare och många nya spelare. Normalt en stark etta.

Getafe – Espanyol 1

Getafe var försvagat i omstarten och tappade 1–0 till 1–2. Får tillbaka Arambarri, Maksimovic och Mata. Etxeita avstängd i kväll. Espanyol får tillbaka mv Diego Lopez. Trolig etta.

Akropolis – Dalkurd 1

Akropolis var överlägset i norrettan i fjol och kan säkert överraska många lag i superettan. Värvade nyligen superettan-rutinerade Bouvin från Frej. Dalkurd har tappat många bärande spelare. Bra etta?

Eskilstuna – Västerås 2

Eskilstuna har tappat mer än halva ”startelvan” från förra säsongen och är aningen svårbedömt. Västerås gjorde det bra i cupspelet i våras. Saknar skadade Simon Johansson. Får tipset.

Gais – Jönköping 2

Gais har tappat en del spelare men har spännande nyförvärv i offensiva duon Celik och Yarsuvat. Jönköping är ett tippat topplag och pressade AIK i cupen i våras. Har skadefri trupp i premiären.

SYSTEMFÖRSLAGET

1. Freiburg–Hertha Berlin 1 X 2

2. Villarreal–Mallorca 1

3. Getafe–Espanyol 1 X 2

4. Eskilstuna–Västerås X 2

5. Halmstad–Trelleborg 1 X

6. Gif Sundsvall–Umeå FC 1 X

7. Akropolis–Dalkurd 1

8. Gais–Jönköping 1 X 2

216 rader, spelstopp: 18.59